Dolar

32,5589

Euro

34,9742

Altın

2.448,98

Bist

9.716,77

Barzani: PKK'nın Şengal'i boşaltmasını bekliyoruz

Başbakan Neçirvan Barzani 'Beklentimiz bölgeyi boşaltmaları yönünde” dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-26 16:15:52

Barzani: PKK'nın Şengal'i boşaltmasını bekliyoruz

Başbakan Neçirvan Barzani, BBC Farsça servisine verdiği röportajda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Neçirvan Barzani, Şengal'de bulunan PKK güçlerine ilişkin olarak, “Onların orada bulunması istikrarın sağlanmasına yardımcı olmaz. Beklentimiz bölgeyi boşaltmaları yönünde” diye belirtti.

Kobani'ye gönderilen peşmergeleri hatırlatan Barzani şunları söyledi:

“Kobani'deki kardeşlerimiz sorun yaşadıklarında, destek olmaları için peşmerge gönderdik. Kobani kurtarılıp IŞİD tehlikesi ortadan kalkınca pemergelerin geri dönmesini istediler, biz de yardımcı olduk. Şimdi bizim de PKK'den beklentimiz aynı. PKK güçleri Ezidi kardeşlerimize çok yardımcı oldu, teşekkür ediyoruz. Ancak onların bölgeyi boşaltması beklentisi içindeyiz. Çünkü söz konusu gücün orada kalması hassas olan o bölgenin hassasiyetini arttırıyor.”

Başbakan Barzani, KCK yetkililerinin Şengal'den çekilecekleri yönündeki açıklamaya dair, “Bu konuda henüz filli bir adım atılmış değil” ifadesini kullandı.

Rojava'nın siyasi durumu hakkındaki soruya ise Neçirvan Barzani, “Onlardan sadece tek bir isteğimiz var; bütün taraflarla müzakere yaparak anlaşmaları. Hiçbir siyasi partinin siyaset yapmasına izin vermiyorlar, diktatörce bir politika izliyorlar” şekilde yanıt verdi.

Rojava ile Güney Kürdistan arasındaki sınırların sadece insanı yardımlara açık olduğunu dile getiren Başbakan, “Silah ve cephanelik geçişinin önünü kesebiliriz. Biz şimdi sınırların daha fazla açılmasını konuşuyoruz çünkü bu hepimizin yararına” diye belirtti.

Haber Ara