Dolar

32,5711

Euro

34,9885

Altın

2.461,13

Bist

9.885,13

Bakan Ersoy'dan Patara Yılı önerisi

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Antalya'nın Kaş ilçesindeki Patara Antik Kenti'nde düzenlenen 'Patara Yılı Konseri'nde, tarihin sahnesinde olduklarını ve çağları aşan şarkıları söylediklerini kaydetti

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-28 23:16:20

Bakan Ersoy'dan Patara Yılı önerisi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'nın Kaş ilçesindeki Patara Antik Kenti'nde düzenlenen "Patara Yılı Konseri"nde, tarihin sahnesinde olduklarını ve çağları aşan şarkıları söylediklerini dile getirdi. 

Serüvenlerin toprağı

Binlerce yıllık geçmişe, medeniyet ve kültürün kendi nağmelerini ekleyerek eşlik ettiğini söyleyen Ersoy, "Bu bitmeyen senfoniye bugün bizim seslerimiz eşlik ediyor. Patara, Orta Tunç ve Demir Çağı'ndan, Helen ve Roma dönemine nihayetinde Türk egemenliğine ulaşan bir serüvenin toprağıdır. Yüzyıllar öncesinin her medeniyetin mirasını gururla taşımaktadır. Doğası ise adeta tarihinin görkemiyle yarışmakta." diye konuştu.

12 ay aktivite

Patara bölgesinin caretta carettaların yumurtalarına ev sahipliği yapan, göz alıcı kumsalıyla doğal hayatın en özel bölgeleri arasında yer aldığını vurgulayan Ersoy, Patara'nın arkeolojik kazıları 12 aya çıkarma projesine dahil ettikleri ilk 20 bölgeden biri olduğunu belirtti.

Ciddi bir adım

"Muhteşem antik kentin her parçasını insanlığa kazandırmak için çok titiz bir çalışma yürütüyoruz. Aynı zamanda insanlarla Patara'yı buluşturmak, bilinirliğini artırmak, taşıdığı evrensel değerleri paylaşmak adına faaliyetlerimizi sürdürüyoruz." diyen Ersoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2020'yi Patara Yılı ilan etmesinin bu yolda atılmış çok ciddi bir adım olduğunu anlattı.Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2021'in de yeniden Patara Yılı ilan edilmesinin doğru olacağını ve bu yönde öneride bulunacaklarını belirtti.

Haber Ara