Dolar

32,2685

Euro

34,7365

Altın

2.395,76

Bist

10.247,75

Avusturya Cumhurbaşkanı Faymann Atina'da

Avusturya Cumhurbaşkanı Faymann Atina'da

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-17 18:22:35

Avusturya Cumhurbaşkanı Faymann Atina'da
" Avusturya Cumhurbaşkanı Werner Faymann, Yunanistan ile kreditörleri arasında uzlaşma sağlanmasına yardımcı olmak için çaba göstereceğini belirtti.

Atina'yı ziyaret eden Faymann, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile görüşmesinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Yunanistan'ın kalkınma programının uzatılması konusunda bir anlaşma sağlanması için herkesin sonuna kadar çaba göstermesi gerektiğini ifade eden Faymann, kesintilerin anlamı olmadığını ve bu konuda farklı bir politika izlenmesi gerektiğini kaydetti.

Faymann, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker'in de anlaşma arzuladığını belirterek, "Sayın Çipras ile yaptığım görüşmede taraflar arasında bir uzlaşmaya yardımcı olmak için gerekli tüm bilgileri aldım. Henüz olmayan bir anlaşma için çaba göstermeliyiz. 25-26 Haziran'daki Zirve Toplantısı'na kadar sonuç alabilmek için herkesin çalışması lazım. Krize yatırım yapmak ve farklı bir politika izlemek bizim sorumluluğumuz. Size tam destek vereceğime söz veriyorum" dedi.

Çipras ise, müzakerelerde varılacak herhangi bir sonucu, toplum tarafından kabul edilme ve işleyebilirlik ölçütünde değerlendireceğini ifade ederek, hükümetin her türlü olasılık karşısında sorumluluğu üstlenmeye hazır olduğunu belirtti.

Kendisinin ve hükümetin uzlaşma sonucunda varılacak bir anlaşmayı kabul etmek, ya da 'hayır' demek için hazır olduğunu ifade eden Çipras, "Dürüst bir uzlaşma olursa, anlaşmayı uygulamak için faturayı üstleneceğim. Dürüst bir uzlaşma olmazsa, şahsen ben ve hükümet bir felaket politikasının sürdürülmesine karşı büyük bir hayır demek konusundaki sorumluluğu üstleneceğiz" diye konuştu.

Avusturya Cumhurbaşkanı Faymann, Atina temasları kapsamında Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos'u da ziyaret etti. Atina'da bazı devlet hastanelerini ve gönüllü doktorların hizmet verdiği sağlık merkezlerini ziyaret eden Faymann, Yunanistan'a dayanışma mesajları verdi.

Haber Ara