Dolar

32,5386

Euro

34,9406

Altın

2.458,84

Bist

9.879,74

Askeri lise soruşturmasında gelişme

Askeri liselere giriş sınavlarında usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla mahkemeye sevk edilen üç kişi serbest bırakıldı...

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-05 01:43:39

Askeri lise soruşturmasında gelişme

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Hükümetin 'paralel yapı' olarak adlandırdığı Gülen Cemaati'nin KPSS ve emniyet ayağından sonra 'askeri liselere giriş sınavlarında usulsüzlük yapıldığı' gerekçesiyle önceki gün operasyon başlatımıştı. Hakkında yakalama kararı çıkarılan 8 kişiden 4'ü gözaltına alınmıştı. Hakkında yakalama kararı çıkartılan 3 zanlının operasyon öncesi Kırgızistan'a kaçtığı belirlenmişti.

Operasyon, 2011-2012 döneminde askeri liselere giriş sınavlarına giren adaylara soruların sızdırıldığı iddiasıyla başlatılmıştı.

"Suç işlemek amacıyla Fethullahçı Terör Örgütü'ne üye olmak, ÖSYM Kanunu'na muhalefet, askeri liselere giriş sınavlarında usulsüzlük" suçlamasıyla başlatılan operasyonda,  H.E. (44), H.E. (46) ve H.A. (25) Kayseri'de, bir kişi ise Ankara'da gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan zanlılardan biri savcılık talimatıyla serbest bırakılmıştı.

Savcılık sorgusunun ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen 3 zanlı da, adli kontrol şartıyla salıverildi.

Savunma Bakanı İsmet Yılmaz 13 Mayıs'ta yaptığı açıklamada Gülen Cemaati'nin TSK'daki yapılanmasına yönelik iddialarla ilgili olarak "Binin üzerinde kişiyle ilgili olarak ihbar gelmiştir. Bu ihbarlarla ilgili, hem idari hem de Genelkurmay Askeri Savcılığı tarafından soruşturmalar başlatılmıştır. Neticelendiğinde elbette gereği yapılacaktır" açıklamasını yapmıştı.

Haber Ara