Dolar

32,5516

Euro

34,9584

Altın

2.448,15

Bist

9.716,77

Arap Ligi'ne Arap öfkesi: Düğün salonuna çevrilsin!

Arap Ligi’nin BAE ile İsrail arasında yapılan normalleşme anlaşmasını kınayan Filistin karar tasarısını düşürmesinin ardından, Arap Birliği'nin Mısır'daki genel merkezinin düğün salonuna dönüştürülmesi çağrısında bulunan eylemciler sosyal medyada kampanya başlattı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-13 15:16:44

Arap Ligi'ne Arap öfkesi: Düğün salonuna çevrilsin!

Sosyal medyada Arap Ligi'ne karşı kampanya başlatıldı 

Arap Ligi'nin geçen ay Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile İsrail arasında yapılan normalleşme anlaşmasını kınayan Filistin karar tasarısını düşürmesinin ardından, Arap Birliği'nin Mısır'daki genel merkezinin düğün salonuna dönüştürülmesi çağrısında bulunan eylemciler sosyal medyada kampanya başlattı.

Arap Ligi genel sekreter yardımcısı Hüssam Zeki'nin geçtiğimiz hafta içi üye ülkelerin dışişleri bakanlarıyla video konferansını müteakip, Filistin tarafının önerdiği taslak kararla ilgili tartışmaları "kapsamlı" olarak nitelendirerek, bunların "biraz zaman aldığını" ancak sonunda taslakla ilgili anlaşmaya varılamadığını söyledi.

Buna cevaben Kudüs'ten Muhammed Amas, örgütün genel merkezinin nikah salonuna dönüştürülmesi çağrısında bulunan bir dilekçe hazırladı. Amas'ın çağrısı, kısa sürede sayıları binleri bulan kişi tarafından imzalandı.

Amas çağrısında, “Kahire'deki sözde Arap Birliği'nin kamu yararına ve çıkarlarına tam anlamıyla yararlanma zamanı geldi, çünkü şu anda kimsenin iyiliği için çalışmıyor; şu karara vardım. Elektronik tabanlı bir kampanyayla birliğin merkezini düğün salonuna dönüştürmek için düzenlemek” dedi.

Amas, bir milyon imza toplamayı hedefledikleri kampanyada partizan yaklaşılmadığını, sadece "Arap Birliği örgütünün performansını eleştirmek" için başlatıldığını hatırlattı.

'İhanet'

Filistin Yönetimi (PA) ve diğer siyasi gruplar, önümüzdeki hafta Beyaz Saray'da yapılacak imza töreninde resmileştirilecek olan İsrail-BAE normalleşme anlaşmasını şiddetle eleştirerek bunu Filistin davasına "ihanet" ve Araplıktan ayrılma olarak damgaladılar.

Filistinli grup İslami Cihad, Filistin'i Arap Ligi'nden çekilmeye çağırdı: “Bu organ Filistin'i yalnız bırakan ve İsrail'i kucaklayan ülkeleri içeriyor".

Sosyal medyada ise Araplar, Temmuz 2016'dan beri görevde olan Arap Ligi ve Genel Sekreteri Ahmed Aboul Gheit'e yönelik eleştirilerini dile getirdi.

Bir paylaşımcı, “Çocuklarınıza "Arap Birliği" veya "Ahmed Abul Gheit" gibi kötü sözler öğretmeyin” çağrısında bulunurken, bazıları Arap Ligi'nin Filistin ve Arapları temsil edip etmediğini sorguladı. Bir kısım paylaşımcılar ise Arap Ligi'nin nerede olması gerektiği konusunda eleştiri tarzını şöyle dile getirdi:

“Arapların normalleşme yolunda hızla ilerlediği bir zamanda, Arap Ligi'nin merkezinin Kahire'den Tel Aviv'e taşınmasını öneriyorum!”

“Filistin'in İsrail ile normalleşmeyi kınama kararı düştü, ne kadar şaşırtıcı. Topladıkları tek yer bu kanalizasyon sistemi…”

EhkDPABWsAITn3c

Kaynak: Middle East Eye

Haber Ara