Dolar

32,5816

Euro

35,0157

Altın

2.461,25

Bist

9.906,49

Ankara-Niğde Otoyolu ile yıllık 1,628 milyar lira tasarruf sağlanacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, '330 kilometre uzunluğunda Ankara-Niğde Otoyolu, Edirne'den Şanlıurfa'ya kadar olan yaklaşık 3 bin 200 kilometre uzunluğundaki otoyol ringini tamamlayan devasa bir proje.' dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-16 20:59:35

Ankara-Niğde Otoyolu ile yıllık 1,628 milyar lira tasarruf sağlanacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bugün hizmete giren Ankara-Niğde Otoyolu ile toplamda da yıllık 1 milyar 628 milyon lira tasarruf sağlanacağını belirtti.

Bakan Karaismailoğlu, Ankara-Niğde Otoyolu açılışının ardından Ana Kontrol Merkezi'nde incelemelerde bulunarak basın açıklaması yaptı.

Türkiye ve gelecek nesiller için önemli günlerden birinin yaşandığını belirten Karaismailoğlu, 330 kilometrelik Ankara-Niğde Otoyolu'nun tamamının bugün açıldığını anımsattı.

Devasa bir yatırım yapıldığını dile getiren Karaismailoğlu, "Ülkemiz için gurur, dünya için örnek projelerden bir tanesi." diye konuştu.

Türkiye genelinde son 18 yılda yapılan bölünmüş yol uzunluğunun 28 bin kilometreye ulaştığını anlatan Karaismailoğlu, yıllık 18,5 milyar lira yakıttan ve zamandan tasarruf edildiğini söyledi.

Karaismailoğlu, 8 milyar doların üzerinde maliyeti olan 400 kilometrelik Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul-İzmir Otoyolu gibi maliyet açısından yüksek olan projelerin öz kaynakla yapıldığında milli bütçeye yük getireceğini, bu nedenle alternatif finansal modellerin tercih edildiğini kaydetti.

Söz konusu projelerin kısa sürede ekonomiye kazandırılmasının faydalarının anlatmakla bitmediğini, yapım maliyetlerini kısa sürede çıkardıklarını dile getiren Karaismailoğlu, büyük maliyetli yatırımları, kamu-özel iş birliğiyle kısa sürede bitirip ekonomiye kazandırdıklarını bildirdi.

Ankara-Niğde Otoyolu'nun da önemli projelerden biri olduğunu vurgulayan Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

"330 kilometre uzunluğunda Ankara ile Niğde arasını bağlayan, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray ve Niğde illerini birbirine bağlayan. Edirne'den Şanlıurfa'ya kadar olan yaklaşık 3 bin 200 kilometre uzunluğundaki otoyol ringini tamamlayan devasa bir proje. Bu otoyolun tamamlanmasıyla Edirne'den Şanlıurfa'ya kadar kesintisiz bağlanmış oldu. Proje ekonomiye, istihdama, üretime, tarıma, turizme büyük katkılar sağlayacak."

Haber Ara