Dolar

32,5631

Euro

34,9938

Altın

2.449,25

Bist

9.716,77

Almanya: Türkiye AB üyeliğinden her zamankinden daha uzak

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, 'Türkiye AB üyeliğinden her zamankinden daha uzak' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-18 21:02:14

Almanya: Türkiye AB üyeliğinden her zamankinden daha uzak

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Türkiye-Almanya ilişkilerinin kritik noktaya gelmesinden dolayı, Türkiye'nin AB üyeliği ihtimalinin giderek düştüğünü söyledi. Sigmar Gabriel verdiği bir röportajda, "Bugün Türkiye, Avrupa Birliği üyesi olmaktan çok daha uzaktadır" dedi.

"HER ZAMAN ŞÜPHELENMİŞTİM..."

Gabriel, Türkiye'nin AB'ye katılıp üye olması konusunda her zaman şüphelendiğini de sözlerine ekledi.

"TÜRKİYE AB'YE ÜYELİK KONUSUNDA GARANTİ VERİLMELİ"

AB'nin genişlemeden sorumlu eski komiseri Günter Verheugen, Hürriyet'ten Celal Özcan'a verdiği röportajda "Türkiye'ye, kriterleri yerine getirirse AB'ye tam üye olacağı garantisi verilmeli" dedi.

İşte Verheugen'in o ifadeleri:

"AB, Türkiye'ye Avrupa ailesi içinde eşit haklara sahip daimi olarak yerini alacağını kayıtsız şartsız garanti etmeli. Bunun için tek ölçü üyelik kriterleri olmalı. Türkiye ise kendi büyük iç sorunlarını demokratik ve hukuk devleti kuralları içinde kusursuzca çözeceği güvencesi vermeli. Düşmanca tavırlar yerine bizi birbirimize yakınlaştıracak diyaloğa yatırım yapmalıyız. Asıl mesele ne mülteci sorunu ne de Türk politikacıların seçim kampanyaları. En büyük soru, biz ortak geleceğimizi eşit göz hizasında nasıl inşa ederiz.”

Haber Ara