Dolar

32,5383

Euro

34,9496

Altın

2.458,25

Bist

9.870,98

Almanya: Mülteciler iç güvenliği tehdit ediyor

Almanya Federal Kriminal Dairesi, artan sığınmacı sayısının Almanya'da iç güvenliği tehdit ettiğini açıkladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-29 17:29:47

Almanya: Mülteciler iç güvenliği tehdit ediyor

Almanya Federal Kriminal Dairesi (BKA) Başkanı Holger Münch, Almanya'da artan sığınmacı sayısının içgüvenliği tehdit ettiğini açıklayarak, "Sürekli artan sığınmacı sayısı güvenlik durumunu vahim bir hale getiriyor" dedi.

Alman "Focus" Dergisi'ne sığınmacı krizine ilişkin açıklamalarda bulunan Münch, sığınmacıların sorunlarının artmaya devam ettiğini belirtti. Münch, "Aşırı sağcıların sesleri de yükselmeye başlıyor. Bu beni kaygılandırıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Münch, şu anki durumun zor ve gergin olduğuna işaret ederek, ekim ayı sonu itibarıyla sığınmacı merkezlerine 600 kadar saldırı olduğunu açıkladı. Sığınmacı merkezlerine gerçekleştirilen saldırıların "dramatik bir şekilde" arttığını dile getiren Münch, "Şu ana kadar yaşanan durumlardan daha dramatik durumların yaşanabilir" dedi. Münch, geçen sene toplamda suç teşkil eden 200 saldırının olduğu, fakat 2015 yılının ilk yarısında bu rakama ulaşıldığı bilgisini verdi.

Münch, sığınmacılarla ülkeye girmiş 100 kişi hakkında terörist olma şüphesiyle inceleme yapıldığını belirterek, birçoğunda yeterli delil bulunamadığını kaydetti. Münch, "Şu anda elimizde kişilerin ülke dışında savaş suçu işlemeleri ve bir terörist gruba üye olmaları hakkında soruşturma yürüttüğümüz aktüel 10 kadar durum var" bilgisini verdi.

Haber Ara