Dolar

32,2502

Euro

34,7536

Altın

2.454,81

Bist

10.218,58

Almanya Dışişleri Bakanlığı: Fetö gizli bir yapılanma

Almanya Dışişleri Bakanlığı'nın hazırladığı gizli raporda, FETÖ’nün organize bir örgüt olduğu kaydedildi. Raporda eski bir FETÖ'cünün, örgütü 'gizli bir paralel yapı' olarak nitelendirdiği de belirtildi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-06-10 10:45:21

Almanya Dışişleri Bakanlığı: Fetö gizli bir yapılanma

Alman Der Spigel dergisi, Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından FETÖ hakkında yayınlanan yeni bir raporu okuyucularıyla paylaştı.

Yayınlanan rapora göre Almanya'nın FETÖ yapılanmasına yönelik görüşlerinde değişim olduğu ortaya çıkıyor. Buna göre Almanya, FETÖ'cülere artık daha çok kuşkuyla yaklaşmaya başladı.

"TÜRKİYE'DE DEVLET KURUMLARINA SIZDILAR"

Yenişafak'ta yer alan habere göre Dışişleri Bakanlığı'nın Şubat ayında hazırladığı gizli bir rapora dayandırılan haberde, FETÖ'cülerin Türkiye'de emniyet, yargı ve diğer devlet kurumlarına sızdığı ifade edildi. Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği'ndeki farklı kaynakların bu konuda aynı görüşü paylaştığı belirtilerek, raporda "Hareketin komplocu kısmı sıkı bir hiyerarşi ile kendini gösteriyor ve yapısı organize suç oluşumlarını andırıyor” ifadesi yer aldı.

FETÖ MENSUBUNUN İTİRAFI

FETÖ'nün Almanya'da önde gelen isimlerinden biri dergiye yaptığı açıklamada, örgütü "antidemokratik” olarak nitelendirdi.

Haber Ara