Dolar

32,5029

Euro

34,9036

Altın

2.431,49

Bist

9.915,62

Almanya'dan Katalanlara çağrı: Ayrılmayın

Almanya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Michael Roth, İspanya'nın Katalonya özerk bölgesinde dün düzenlenen ve yüzde 90 'evet'le sonuçlandığı açıklanan bağımsızlık referandumuna ilişkin açıklama yaptı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-02 13:25:17

Almanya'dan Katalanlara çağrı: Ayrılmayın

İngiltere ve Belçika'nın ardından Türkiye kamuoyunun akıllarında PKK'ya verdiği destekle yer edinen Almanya'dan da İspanya'nın özerk bölgesi Katalonya'da pazar günü düzenlenen ancak Madrid'in tanımadığı bağımsızlık referandumu hakkında açıklama geldi.

Katalonya'daki gelişmelerin 'endişe verici' olduğunu söyleyen Almanya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Roth, "Ayrılıkçılık hiçbir sorunu çözmez. Tüm AB üyeleri hukukun üstünlüğü ve demokrasinin ilkelerine saygı göstermeli ve katı şekilde sadık kalmalı" ifadelerini kullandı.

Alman yetkili aynı zamanda İspanyol polisinin ve jandarmasının oy vermeye çalışan Katalanlar'a yönelik sert müdahalesini de eleştirerek sorunların 'sokaktaki şiddet yerine diyalogla çözülmesi gerektiğini' vurguladı. Roth "İki tarafta buna (diyaloğa) hazır olduğunu söylemeli" ifadesini kullandı.

1027929977

MERKEL'İN RAJOY'LA KONUŞTUĞU YALANLANDI

Diğer taraftan bir Alman hükümet yetkilisi pazar günü İspanya Başbakanı Mariano Rajoy'un Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefonda konuştuğuna yönelik İspanyol basınında çıkan haberlerin doğru olmadığını açıkladı.

Haber Ara