Dolar

32,3332

Euro

35,1643

Altın

2.240,96

Bist

8.718,11

AK Parti'den eleştirilere tepki: Bizde FETÖ'cü olmaz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, partide FETÖ iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulundu...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-05 04:34:56

AK Parti'den eleştirilere tepki: Bizde FETÖ'cü olmaz

Kamuoyunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere muhalefetin, FETÖ darbe girişiminin ‘siyasi ayağının' ortaya çıkarılmasıyla ilgili eleştirilerine, AK Parti'den cevap geldi.

Hürriyet'in haberine göre; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, partinin yönetiminde ve üst kurullarında FETÖ'cü olmasının mümkün olmadığını söyledi. Yazıcı Hürriyet'e şöyle konuştu: “Şimdi muhalefet, FETÖ'nün siyasi ayağı ortaya çıkmalı diyor. Zaten yapılan her şey siyasi değil mi? Bu adamlar darbe yapınca yönetime el koymayacak mıydı? Siyaseten iktidara talip değil miydi? Bizim yaptığımız tüm mücadelesinin siyasi sonuçları var zaten. Kastedilen parti içindekiler ise ben AK Parti'nin içinde halen üst düzeyde FETÖ bağlantılı kişi olduğunu sanmıyorum, böyle bir şeyi aklım almaz.

TEK SİYASİ AYAK DEĞİLİZ

Bütün önlemlere rağmen ortaya çıkan olursa da gereğini yaparız. Ama öyle komplolarla herkesi zan altında bırakmasınlar. Siyasi ayağı dendiğinde de iktidara bakıyorlar ama muhalefet dahil tüm siyasi kurumların bu açıdan taranması gerekir. Tek siyasi ayak biz değiliz.

Zaten biz partideki taramamızı 17-25 Aralık sürecinde başlatmıştık. Belediye başkan adayları, meclis üyeleri ve milletvekili adaylarının belirlenmesi sürecinde gerekli taramaları yaptık. Ancak bu süreç devam edecek. Görmediğimiz, kendisini gizleyenler olabiliyor. KHK düzenlemelerine paralel olarak teşkilatla yapılacak çalışmaları duyurmuştuk. Son MYK'da da 4 il yöneticisinin partiyle bağını kestik. Bunun dışında istifa ettirdiklerimiz de var. Doğru karinelere göre olmasına özen gösteriyoruz. Biri isimsiz mektupla ihbar yapıyor. Şunlar bunlar FETÖ'cu diye. Araştırıyorsun alakası yok.Fırsat bu fırsat deyip, işi karıştıranlar var. Aslında onları cezalandırmak gerek.”

Haber Ara