Dolar

32,2271

Euro

34,7845

Altın

2.410,12

Bist

10.267,09

ABD'den 'PYD-bayrak' açıklaması

ABD Savunma Bakanlığı, PYD'lilerin Menbiç'te ABD bayrağı kullanmalarıyla ilgili açıklama yaptı...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-05 04:22:49

ABD'den 'PYD-bayrak' açıklaması

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) yetkilileri, PKK/PYD üyelerini Suriye'nin kuzeyinde bulundukları yerlere ABD bayrakları çekip bunu "kalkan" olarak kullandıklarını gösteren fotoğraflar hakkında incelemeaçılmadığını, açmayı da düşünmediklerini bildirdi.

Pentagon yetkilisi, muhabirin soruları üzerine, PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçlerinin bulundukları yere Amerikan bayrağı çektiğine ilişkin haberleri gördüklerini belirtti.

Kimseyle ABD bayrağını çekmeleri için koordinasyon kurmadıklarını söyleyen yetkili, olayın ABD'nin ortaklık yaptığı güçler tarafından gerçekleştirildiğini gösteren resmi bir rapor da bulunmadığını ifade etti.

Pentagon yetkilisi, olaya dair şu anda soruşturma bulunmadığını ve gelecekte de soruşturma öngörmediklerini açıkladı. Yetkili, "Bu fotoğrafın ABD güçleri orada bulunduğu sırada çekilmiş eski bir fotoğraf olduğunu düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

Suriye'de Fırat Nehri'nin batısındaki Menbiç ilçesinde, PYD/PKK'nın çok sayıda militanı bulunuyor. İlçenin kuzeyindeki Rafi köyünde konuşlu PYD, çevreye ABD bayrakları asarak bölgede Amerikan güçleri bulunduğu mesajı veriyor. Militanlar, “ABD koruması” görüntüsünü olası saldırılara karşı kalkan olarak kullanıyor.

Haber Ara