Dolar

32,2549

Euro

34,7126

Altın

2.386,66

Bist

10.276,88

Yeni İhya Der Başkanı Baran'ın öldürülmesi davası

Yeni İhya Der Başkanı Baran'ın öldürülmesi davası

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-21 10:26:19

Yeni İhya Der Başkanı Baran'ın öldürülmesi davası
Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Yeni İhya Der Başkanı ve Hüda Par üyesi Aytaç Baran ile 3 kişinin öldürülmesi, 11 kişinin de yaralanmasının ardından çıkan olaylara katıldıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 16 sanıklı dava dosyasının güvenlik gerekçesiyle Kayseri Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesini kararlaştırdı.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul ettikten sonra dava dosyasının güvenlik gerekçesiyle başka ile nakli konusundaki talebi, Diyarbakır Valiliği ve Cumhuriyet Başsavcılığınca değerlendirildi.

Adalet Bakanlığına gönderilen taleplere ilişkin değerlendirme sonucunda Yargıtay 5. Ceza Dairesi, dosyanın Kayseri Ağır Ceza Mahkemesine nakline karar verdi.

Diyarbakır'da İhya Der Başkanı ve Hüda Par üyesi Aytaç Baran, 9 Haziran'da uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmiş, saldırının ardından çıkan olaylarda 3 kişi ölmüş, 11 kişi de yaralanmıştı.

- İstenilen cezalar

İddianamede, şüphelilerden M.Ç, M.F, B.F, E.Ç, M.P, H.D, M.D, C.A. hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" 5 yıldan 10 yıla, Y.T, Y.D, S.D, B.K, M.Y, F.Ö, İ.A. ve A.D. hakkında da "silahlı terör örgütüne üye olmak" ile "ruhsatsız silah taşımak ve bulundurmak" suçlarından 6 yıldan 13 yıla kadar hapis isteniyor.

Haber Ara