Dolar

32,3818

Euro

34,7338

Altın

2.398,67

Bist

10.170,87

Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-01 21:12:30

Yemen'deki olaylar
Yemen'in Taiz kentinde Ensarullah Hareketi (Husiler) ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direnişi Güçleri (HDG) arasında çıkan çatışmalarda 24 kişinin öldüğü bildirildi.

HDG kaynaklarından alınan bilgiye göre, HDG ile Vaziiyye ilçesine bağlı Muhayfer köyüne zorla girmek isteyen Husiler arasında çıkan çatışmalarda 20 militan öldürülürken, HDG'den de 4 kişi hayatını kaybetti.

El-Eğbera köyünde ise 10 militanın yönetim yanlısı güçler tarafından esir alındığı ifade edilirken söz konusu gelişmelere ilişkin Husi tarafından bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan Husilerin Sözcüsü Muhammed Abdusselam, Babu'l-Mendeb Boğazı'nın Hadi yanlılarınca ele geçirildiği haberini doğruladı.

Abdusselam, sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, "Yemen, bölge ve dünya için malum sorunları doğurabilecek Babu'l Mendeb'ten çatışmaları daima uzak tutmaya çalıştık" diyerek, uluslararası toplumu, çatışmaların Babu'l-Mendeb Boğazı'na çekilmesi tehlikesine karşı uyardı.

Yemen'de Babu'l-Mendeb Boğazı ve Meyyun Adası'nın Şii Husi Ensarullah Hareketi ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı güçlerden kurtarıldığı bildirilmişti.

Haber Ara