Dolar

32,3818

Euro

34,7338

Altın

2.398,67

Bist

10.170,87

Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-12 19:52:33

Yemen'deki olaylar
Yemen'in Taiz kentinde Ensarullah Hareketi'ne (Husiler) ait bir askeri araca kurulan pusuda 5 militanın öldüğü, 2'sinin yaralandığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Halk Direniş Güçleri'nin (HDG) Husilere ait bir devriye aracına pusu kurması sonucu 5 militan hayatını kaybetti, 2'si yaralandı. Husiler ile HDG güçleri arasında Taiz'in El-Barara Mahallesi'nde çatışmaların yaşandığı kaydedildi.

Öte yandan, ülkenin kuzeyindeki El-Cevf bölgesine insansız hava aracıyla (İHA) düzenlenen saldırıda El-Kaide üyesi olduğundan şüphelenilen 4 kişinin öldüğü bildirildi.

Aşiret kaynaklarından alınan bilgiye göre, ABD'ye ait İHA'lar silahlı kişileri taşıyan bir aracı bombaladı. İki roketin isabet ettiği araçta bulunan ve El-Kaide üyesi olduğu düşünülen 4 kişi hayatını kaybetti.

ABD, 2011'den bu yana Yemen'de El-Kaide'ye yönelik hava saldırıları düzenliyor. Yemen hükümeti ile ortak istihbarat paylaşımı çerçevesinde yürütülen operasyonlar, Yemen'de başlayan siyasi kriz nedeniyle yavaşlamıştı. Haziran ayında düzenlenen İHA operasyonunda, El Kaide'nin öldürülen lideri Usame bin Ladin'in yardımcılığını yapan Nasır el-Vuhayşi de öldürülmüştü.

Haber Ara