Dolar

32,3013

Euro

34,7604

Altın

2.397,39

Bist

10.247,75

Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-06 20:58:59

Yemen'deki olaylar
Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyona ait uçakların, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Sana Büyükelçiliği'ni bombaladığı iddia edildi.

Husilerin kontrolündeki Yemen resmi ajansı SABA da yer alan habere göre, koalisyon güçleri, Husiler tarafından daha önce ele geçirilen BAE Büyükelçiliği ile Suudi Arabistan Büyükelçiliği'ni bombaladı.

Görgü tanıklarından aktarılan haberde, Husi militanlarının dün geceden bu yana Sana'nın Es-Safiye bölgesinde yer alan büyükelçiliklerin etrafında devriye gezdiği ve koalisyon güçlerinin bölgeyi bombaladığı ifade edildi.

Yemen'in başkenti Sana'daki BAE Büyükelçiliği'nin Husiler tarafından ele geçirildiği açıklanmıştı.

- Husiler'den Suudi Arabistan sınırına saldırı

Öte yandan Husilere ait güçlerin, Suudi Arabistan'ın Yemen sınırındaki Cazan'a bağlı Et-Tıval'daki Masfak bölgesini hedef aldığı saldırıda Suudi Arabistan askerlerinden ölenlerin olduğu, iki zırhlı aracın imha edildiği ve silah deposunun vurulduğu kaydedildi.

Suudi Arabistan'dan konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Uzun süre siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon mart ayında, ülkede yönetime bağlı birliklerle çatışan Husilerin ilerleyişini durdurmak için operasyon başlatmıştı.

Husiler ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar çeşitli kentlerde sürüyor.

Haber Ara