Dolar

32,2928

Euro

34,7595

Altın

2.391,01

Bist

10.276,88

Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-09 19:25:57

Yemen'deki olaylar
Yemen'de Husilerin Mesleki ve Teknik Eğitim Bakanı Abdurrezzak el-Eşvel'i kaçırdığı bildirildi.

Bakan Eşvel'in mensubu olduğu Islah Partisi'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, Husilerin başkent Sana'daki evinden çıktığı sırada Halid Mahfuz Bahhah hükümetinde Mesleki ve Teknik Eğitim Bakanı olan Eşvel'i kaçırdığı belirtildi.

Husi militanların Eşvel'in aracına ve şahsi eşyalarına el koyduğu, yakınlarıyla iletişime geçmesini engellediği ifade edildi. Ailesi ise Eşvel'in telefonundan kaçırıldığına dair bir mesaj geldiğini ancak aramalara cevap vermediğini aktardı.

Öte yandan Husilerin, Islah Partisi yetkililerinden 4 kişiyi daha alıkoyduğu bildirildi.

İnsan Hakları Yurttaşlık Örgütü Başkanı Raziye el-Mutevekkil, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Husilerin Islah Partisi yetkililerinden üç kişiyi Sana'da kontrol altında tutukları El-Cudeyri Karakolu'nda alıkoyduğunu belirtti. Karakolun önünde kadınların toplanarak protesto gösterisi yapmak istediğini ifade eden Mutevekkil, ancak Husilerin havaya ateş açması üzerine kalabalığın dağıldığını kaydetti.

Mutevekkil, Husilerin gösteriye katılmak üzere orada bulunan Islah Partisi yetkililerinden bir kadını da alıkoyduğunu aktardı.

Yemen'de Husiler ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar ülkenin çeşitli kentlerinde sürüyor.

Haber Ara