Dolar

32,3857

Euro

34,5937

Altın

2.387,70

Bist

10.045,74

Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-26 15:27:38

Yemen'deki olaylar
Yemen'de Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarının, ülkenin güneyindeki Taiz kentinde hükümet yanlısı Halk Direniş Güçleri'ne (HDG) ait askeri mevzileri hedef aldığı bildirildi.

HDG kaynaklarından alınan bilgiye göre, Husiler ile Salih yanlıları, Taiz'in batısındaki 35. Tugay ile merkezi hapishane, Medrat bölgesi, Haneş Vadisi, Selasin Caddesi gibi askeri karargahın çevresinde bulunan alanlara eş zamanlı saldırılar düzenledi.

HDG, 35. Tugaya yönelik saldırıyı başarılı şekilde püskürtürken, karargah çevresindeki çatışmada HDG'den bir komutan hayatını kaybetti.

Husiler ile Salih yanlıları, Taiz'de stratejik önemi haiz El-Eril Tepesini HDG ile yaşanan şiddetli çatışmanın ardından ele geçirerek, bölgede kısmi ilerleme kaydetti.

Yetkililer, Husilerin, bu ilerleyiş sayesinde bölgedeki direniş güçlerine ait askeri karargah yakınlarındaki Han Dağından topçu atışları yapabileceğini ifade etti.

Bölge sakinlerinin açıklamalarına göre, Husilerin Taiz'in batısındaki Selasin Caddesine düzenlediği roketli saldırıda, sivil halktan bir kadın yaşamını yitirdi, iki kişi yaralandı, Biir Paşa mahallesindeki sünger fabrikası ise atılan roketin isabet etmesi sonucu alev aldı.

Taiz'in güneyinde ve Husilerin denetimi altındaki Şukayra bölgesinde koalisyon güçleri tarafından hava saldırısı düzenlendi.

Öte yandan koalisyon güçlerinin Husiler ile Salih yanlılarının bulunduğu Lahic'in Anefet ve el-Ka'beyn bölgelerine hava saldırısı düzenlediği ifade edilirken söz konusu saldırının Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin bölgeye takviye güçler göndermesiyle eş zamanlı gerçekleştiği aktarıldı.

Taiz'de Husiler ve Salih yanlıları ile hükümet güçleri arasında bir yıldan fazla süredir devam eden çatışmalarda yüzlerce kişi hayatını kaybetmiş ve yaralanmış, binlercesi ise başka bölgelere göç etmek zorunda kalmıştı. Yemen hükümeti, Taiz'i iki defa "afet bölgesi" ilan etmiş ve sivillerin korunması için defaatle çağrıda bulunmuştu.

Haber Ara