Dolar

32,3857

Euro

34,5937

Altın

2.387,70

Bist

10.045,74

Vali Ahmet Hamdi Nayir: Eğitimde iyi durumdayız, ama yetmez, daha iyi olmak zorundayız

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya'nın Dumlupınar ilçesinde okul müdürleri ve okullarda görevli Okul Aile Birliği başkanlarıyla toplantı yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-25 10:15:31

Vali Ahmet Hamdi Nayir: Eğitimde iyi durumdayız, ama yetmez, daha iyi olmak zorundayız
Vali Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya'nın Dumlupınar ilçesinde okul müdürleri ve okullarda görevli Okul Aile Birliği başkanlarıyla toplantı yaptı.

Tanışma, eğitim durumunu görme ve ihtiyaçları yerinde tespit etmek amacıyla düzenlenen toplantıda Dumlupınar Kaymakamı Osman Sayılır, İl Milli Eğitim Müdür vekili Hamdi Sarıöz, Dumlupınar İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Hakkı Oya, okul müdürleri, Okul Aile Birliği Başkanları hazır bulundu.

Eğitim kalitesinin artırılması için öğrenci, öğretmen ve velilerin işbirliği içerisinde çalışması gerektiğini aktaran Vali Ahmet Hamdi Nayir, "Eğitimde başarılı olmak her ülkenin, her milletin, her hükümetin ana gayelerinden birisi. Her valimiz, kaymakamımız, il milli eğitim müdürümüz, ilçe milli eğitim müdürümüz göreve başladığında eğitim seviyesini belirler ve kendine hedef belirler, daha iyisini nasıl yapabiliriz gayreti içerisine girer. Eğitimi daha kaliteli hale getirmek, çocuklarımızı geleceğe daha başarılı ve hazır hale getirmek gayelerimizden biri. Mevcut imkanlarımız ölçüsünde okullarımız daha iyi hale geliyor, eğitim altyapısına katkı sağlayacak olan araç ve gereçler daha iyi hale getirilmeye çalışılıyor. Mutlaka her geçen gün bir önceki günden daha iyi olmak durumunda. Bununla birlikte eğitimdeki başarının üç temel ayağı olan öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz birlikte hareket etmezse, yardımlaşmazlarsa eğitimde başarıyı elde edemeyeceğiz demektir. Her ailenin en kıymetli varlıkları çocukları. Onların daha iyi eğitim alması için yerini yurdunu terk eden insanlarımız var. Burada önemli olan başarı elde etmek. Başarıyı nasıl elde edebiliriz, nasıl daha iyi hale getirebiliriz? Bu gayret içerisinde olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Her ay bir ilçede toplantı düzenleneceğini belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, toplantıların senede bir kez olmaması gerektiğini, kaymakam ve ilçe milli eğitim müdürleri aracılığıyla sürekli hale getirilmesi gerektiğini kaydetti.

Okul müdürlerine, Okul Aile Birliği Başkanlarına ve öğrenci temsilcilerine tek tek söz veren Vali Ahmet Hamdi Nayir sorunları, istekleri ve ihtiyaçları öğrenerek gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi. (EFE)

Haber Ara