Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Uyusturucuyu sifreli kelimelerle istedikleri iddiasi

Uyusturucuyu sifreli kelimelerle istedikleri iddiasi

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-20 14:24:04

Uyusturucuyu sifreli kelimelerle istedikleri iddiasi
Kırklareli ve İstanbul'da gerçekleştirilen eş zamanlı uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan şüphelilerin uyuşturucu madde satışı amacıyla yaptıkları telefon görüşmelerinde "Ayşecik, Mete, güzel kız geldi mi, kahve içelim" gibi şifreler kullandıkları öne sürüldü.

İddiaya göre, Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, Kırklareli ve İstanbul'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 13 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Şüphelilerin, telefon görüşmelerinde esrar için 'Ayşecik', metal (marok) için 'Mete', bonzai için 'Güzel kız geldi mi', uyuşturucu alışverişi için ise 'Kahve içelim' gibi şifreler kullandıkları belirtildi.

Kırklareli Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay yönetiminde yapılan "Şafak" operasyonunda, Kırklareli ve İstanbul'daki 15 adreste eş zamanlı arama yapılmış, M.T, S.S, N.E, T.D, O.O, Ö.Ö, Y.Y, C.T, C.B, A.S, F.B, S.İ. ile E.S. gözaltına alınmıştı. Yaklaşık 300 polisin görev yaptığı, narkotik dedektör köpeklerinin de katıldığı operasyonda, 18 gram esrar, 2 gram eroin, 39 gram bonzai, 173 ecstacy hap, tüfek, tabanca ve tarihi eser ele geçirilmişti.

Haber Ara