Dolar

32,2634

Euro

34,7973

Altın

2.439,72

Bist

10.268,58

Ümraniye'de unvan yarışı

Ümraniye'de unvan yarışı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-04 13:25:22

Ümraniye'de unvan yarışı
ADEM KUTUCU - Türkiye'de bu sezon profesyonel liglerde mücadele eden 129 takım içinde namağlup 3 ekipten 2'si Ümraniyespor ile İstanbulspor, 6 Aralık Pazar günü karşı karşıya gelecek.

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta lider Ümraniyespor ile ikinci sıradaki İstanbulspor arasındaki 15. hafta müsabakası Ümraniye Belediye İlçe Stadı'nda saat 13.30'da başlayacak.

Spor Toto 3. Lig 3. Grup'ta yer alan 24 Erzincanspor'la birlikte bu sezon yenilgiyle tanışmayan Ümraniyespor ile İstanbulspor arasındaki müsabakayı hakem Halil Sayın yönetecek.

2. Lig Beyaz Grup'ta 15. hafta öncesi 10 galibiyet, 4 beraberliği bulunan Ümraniyespor 34 puanla lider, 9 galibiyet, 5 beraberliği olan İstanbulspor ise 32 puanla ikinci sırada yer alıyor.

- Ümraniyespor liderliğini korumak amacında

Ümraniyespor, en yakın takipçisi İstanbulspor'u sahalarında yenerek, liderliğini sürdürmek istiyor.

Karşılaşma hakkında AA muhabirine açıklamada bulunan Ümraniyespor Teknik Direktörü Ahmet Taşyürek, şampiyonluk yaşamak için takıma geldiğini belirterek, "Biz bu takımı bu yılbaşında aldık. Var olan temelin üzerine 4-5 tane tecrübeli oyuncu ile takımın çatısını kurduk. Şampiyonluk yaşamak için buraya geldik. Bu takım bu amaçla kuruldu. Biz burada tek maça bakmıyoruz. Sezon sonunda şampiyonluğu hedefledik. O yüzden her maç bizim için final niteliğinde" diye konuştu.

İstanbulspor maçının diğer maçlardan farkı olmadığını belirten Taşyürek, "Biz her maçı kazanmak istiyoruz. Çok gol attık, az gol yedik, bunlar önemli değil. Sonuçta kazanmak, sezon sonunda şampiyon olmak ve 1. Lig'e çıkmak amacımız" ifadelerini kullandı.

Ligde oynayacakları her maça aynı ciddiyetle hazırlandıklarını belirten takım kaptanı İlhan Şahin ise "Sezon başında bu takıma dahil oldum. Takımın var olan kemik kadrosunun üzerine biz 4-5 arkadaş takviye edildik. Her maçı kazanmak için sahaya çıkıyoruz. Bu yüzden maç maç ilerliyoruz. İstanbulspor için özel bir çalışmamız yok. Bizim için tüm maçlar aynı zorlukta. Hepsine aynı ciddiyetle çalışıyoruz" şeklinde görüşlerini aktardı.

- İstanbulspor'un gözü liderlikte

İkinci sıradaki İstanbulspor ise maçtan galibiyetle ayrılarak liderlik koltuğuna oturmak amacında.

AA muhabirine açıklamada bulunan İstanbulspor Kulübü Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, Ümraniyespor'un çok iyi bir takım olduğunu vurgulayarak, "Belki de ligin en iyi takımı. Onlara da başarılar diliyoruz" dedi.

Hedeflerinin her zaman şampiyonluk olduğunu belirten Sarıalioğlu, "Bu işin çalışmakla olacağını anlattık. Bizim hedefimiz her zaman şampiyonluk. Şu anda bizim takımımızda iki tane 2. Lig'de oynamış oyuncu var, diğer hepsi 3. Lig'de ya da amatör ligde oynamış oyuncular. Yaş ortalamamız 22. Bu işin çalışmaktan ve bilinçlenmekten geçtiğine inanıyoruz. Oyuncularımız ne kadar soğukkanlı olursa, ne kadar çok çalışırsa o derece başarılı oluruz. Bu işi başarabileceğimize inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Başkan Sarıalioğlu, herkesin ikinci veya üçüncü takımının İstanbulspor olmasını istediklerini aktararak, şöyle konuştu:

"İstanbul'dan faydalanmayan bir insan yok. Ama annesi ama babası ama kardeşi olsun herkes İstanbul'dan menfaatleniyor. Türkiye'nin dörtte biri İstanbullu. İstanbulspor seyircisi değil 15 milyon, 70 milyon olsun. Bizim kimseyle bir problemimiz yok. Maliyeye, vergi dairesine, başka bir yere veya sporcumuza borcumuz yok. Bu konuda da Türkiye'de örnek kulüp olma yolunda gidiyoruz. Şampiyonluktan, başarıdan başka bir amacımız da yok. Bir futbol kulübünün özellikle anonim şirketlerin nasıl yönetileceğini göstermek istiyoruz. Bunun spor kulübü olarak başarıdan geçtiğini biliyoruz."

Haber Ara