Dolar

32,2751

Euro

34,7590

Altın

2.396,65

Bist

10.247,75

Ukrayna'da radikal görüşlü grubun polisle çatışması

Ukrayna'da radikal görüşlü grubun polisle çatışması

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-14 21:01:23

Ukrayna'da radikal görüşlü grubun polisle çatışması
" Ukrayna'nın batısındaki Mukaçevo'da dinlenme tesisine baskın düzenleyen ve polisle çatışan radikal örgüt mensubu 4 kişi yakalandı.

Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Mukaçevo'da 11 Temmuz Cumartesi günü bir dinlenme tesisine baskın düzenleyen radikal görüşlü "Sağ Sektör" üyeleri ile polis arasında çatışma çıktığı, ormanlık alana kaçan örgüt mensuplarının yakalanması için operasyon başlatıldığı anımsatıldı.

Örgüt üyesi 4 kişinin yakalandığı belirtilerek, bunlardan sorgulanmak üzere başkent Kiev'e getirilen ikisinin Güvenlik Servisine bağlı cezaevinde tutulduğu bildirildi.

Zakarpatya İl Güvenlik Müdürlüğü Basın Sözcüsü Elena Gitlyanskaya da yaptığı açıklamada, ormanlık alana kaçan ve sayılarının 10'un üzerinde olduğu tahmin edilen diğer örgüt üyelerinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

-Soruşturma komisyonu oluşturuldu

Öte yandan Ukrayna Parlamentosunun bugün toplanan Genel Kurulunda Mukaçevo'daki olayların araştırılması için soruşturma komisyonu kurulmasına karar verildi.

287 milletvekilinin oyu ile kurulan komisyonun başkanlığına Petro Poroşenko Bloku üyesi milletvekili Nikolay Palamarçuk seçildi.

-Mecliste gerginlik

Mukaçevo'daki saldırı Ukrayna Parlamentosunda gerginliğe de neden oldu.

Genel Kurulda saldırıyla ilgili söz alan Viktor Bondar, "Sağ Sektör" örgütünü eleştirerek olayın Ukrayna'nın otoritesini olumsuz etkilediğini, Avrupa Birliği ve uluslararası toplum karşısında ülkeyi küçük düşürdüğünü savundu.

"Sağ Sektör"ün çeteciliği bırakarak siyasetle ilgilenmesi gerektiğini dile getiren Bondar'a diğer bir milletvekili Vladimir Parasyuk tepki göstererek mikrofonunu itti.

Bir yasa tasarısının ele alındığı görüşmeler sırasında da gerginlik yaşandı.

Radikal Parti milletvekili İgor Mosiyçuk ile Petro Poroşenko Bloku Grup Başkanvekili Yuriy Lutsenko arasındaki tartışma, araya giren milletvekilleri tarafından yatıştırıldı. Mosiyçuk daha sonra partisinin milletvekilleri tarafından salondan çıkarıldı.

11 Temmuz Cumartesi günü Mukaçevo'da radikal "Sağ Sektör" üyesi silahlı grubun milletvekili Mihail Lanyo'ya ait dinlenme tesisine düzenlediği baskın sonrası çıkan çatışmada 2 kişi yaşamını yitirmiş, 13 kişi de yaralanmıştı.

Haber Ara