Dolar

32,2640

Euro

34,7553

Altın

2.412,59

Bist

10.267,09

Türkiye-Umman KEK Toplantısı

Başbakan Yardımcısı Şimşek'in eş başkanlığında Maskat'ta gerçekleştirilen toplantıda, iki ülke ticaretinin 1 milyar doları aşması için yol haritası planlandı- Toplantıda ikili ticaret ve yatırımlarla birlikte turizm, KOBİ, madencilik, balıkçılık gibi birçok alanda iş birliği yapılması kararlaştırıldı

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-11 10:48:54

Türkiye-Umman KEK Toplantısı
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in eş başkanlığında gerçekleştirilen Türkiye-Umman Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) toplantısında iki ülke ticaretinin 1 milyar doları aşması için yol haritası planlanırken, ikili ticaret ve yatırımlarla birlikte turizm, KOBİ, madencilik, balıkçılık gibi birçok alanda iş birliği yapılması kararlaştırıldı.

Şimşek'in makamından yapılan açıklamaya göre, Türkiye-Umman KEK 10. Dönem Toplantısı, 9-10 Mayıs'ta Maskat'ta gerçekleştirildi.

Toplantıda Türk heyetine Şimşek, Umman heyetine ise Umman Duqm Özel Ekonomi Bölgesi Başkanı Yahya Bin Said Bin Abdullah Al Jabri başkanlık etti.

Toplantı sonunda kara ulaştırması anlaşması ve önümüzdeki dönemdeki iş birliği alanlarını kapsayan iş birliği mutabakat zaptı imzalanırken, Umman ile Türkiye ticaretinin 1 milyar doları geçmesi için yol haritası planlandı.

Bu kapsamda ayrıca Umman'ın Türkiye'deki yatırımlarının artırılması, jeostratejik açıdan Asya, Afrika, ve Arap Körfezi'nde çok önemli bir konumu bulunan Umman'ın bu pozisyonundan Türk firmalarının daha çok istifade etmesi için somut kararlar alındı. Toplantıda ayrıca ikili ticaret ve yatırımlarla birlikte turizm, KOBİ, madencilik, balıkçılık gibi birçok alanda iş birliği yapılması kararlaştırıldı.

Öte yandan Başbakan Yardımcısı Şimşek, iş adamları ile yapılan toplantıda, Türkiye ekonomisi ve yatırım ortamı hakkında Ummanlı iş adamlarını bilgilendirerek Türkiye'de yatırım yapmaya davet etti.

KEK toplantısı kapsamında Umman Başbakan Yardımcısı, Maliye ile Ticaret ve Sanayi Bakanları, Umman Meclisi Devlet Konseyi Başkanı ile ikili görüşmeler yapan Şimşek, temasların ardından Başbakan Binali Yıldırım'ın programına katılmak üzere İngiltere'ye gitti.

Haber Ara