Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Solculardan Kılıçdaroğlu'nun paylaşımına tepki

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Deniş Gezmiş ve arkadaşlarıyla ilgili paylaşımında 'Demirel'i övmesi' sosyal medyada tepki çekti.

2 Hafta Önce Güncellendi

2024-05-06 14:34:27

Solculardan Kılıçdaroğlu'nun paylaşımına tepki

Kılıçdaroğlu, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edildiği 6 Mayıs'tan bir gün önce, dönemin başbakanı Süleyman Demirel'den övgüyle söz eden bir paylaşım yaptı. Paylaşıma sosyalist çevreden tepki geldi.

Kılıçdaroğlu'nun paylaşımına sosyalistlerden tepki geldi.

KILIÇDAROĞLU'NUN DENİZ GEZMİŞ PAYLAŞIMI

Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili yaptığı paylaşımlarda şu ifadeleri kullandı:

"Yaşamlarını "Tam Bağımsız Türkiye" mücadelesine adayan bu ülkenin cesur ve vatansever evlatları Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı saygı ve hasretle anıyorum. Unutmayın, vatan onu parsel parsel satanların değil, uğrunda darağacına gidenlerin vatanıdır! #6Mayıs1972"

"DEMOKRAT DEMİREL" ÖVGÜSÜ

"Ben; rahmetli Demirel, rahmetli Erbakan, rahmetli Ecevit gibi demokrasiyi içselleştirmiş bir siyasi rakiple değil, yargısıyla, askeriyesiyle, istihbaratıyla “BAAS” partisi benzeri, devletleşmiş bir yapıyla mücadele ettim…

Ama şunu bilmenizi isterim;
“Geçmedim muhannet köprüsünden su apardı beni,
Yatmam çakal yatağında, aslanlar yese beni…”

Solcu yazar İnönü Alpat, Kılıçdaroğlu'nun bu paylaşımını alıntılayarak "Kemal Bey, Süleyman Demirel'i övmüşsünüz. Sizin bileceğiniz şey, bizlik bir durum yok. Lakin bari bunu, 6 Mayıs'tan bir gün önce yapmasaydınız. Çünkü Demirel, TBMM'de verdiği "evet" oyuyla 6 Mayıs'ta kurulan darağacının çivisini çakanların başındaydı." ifadesini kullandı.

Dönemin Başbakanı Süleyman Demirel, üç ismin de idamını savunarak idam kararı lehine oy vermişti.

Ekran Alıntısı_729

2_557

3_325

Haber Ara