Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Tulay:

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Tulay:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-26 10:56:25

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Tulay:
Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, 600 bin lisanslı sporcu ile Türk spor federasyonları arasında ilk sırada yer aldıklarını söyledi.

Tulay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyada özellikle gençlerde çok başarılı olduklarını, A Milli Takım seviyesinde de yükselen bir trend yakaladıklarını bildirdi.

Bugün 600 bin lisanslı sporcusu bulunan bir federasyon olduklarına işaret eden Tulay: "Lisanslı sporcu sayımızla Türk spor federasyonlarının önünde yer alıyoruz. 81 il ve 295 ilçede örgütlü bir federasyonuz" dedi.

Türkiye'nin ilk kadın Satranç Federasyonu başkanı olan Tulay, bunun olumlu etkileri bulunduğuna işaret etti. Tulay, altyapı anlamında güçlü olduklarına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Baktığımda, 2,5 yıllık bir süreçte kadın federasyon başkanı olmanın artılarını taşıyorum ve yaşıyorum. Evet, Türkiye Satranç Federasyonu'nun ilk kadın başkanıyım. Altyapıda çok güçlü bir federasyon. Benim gerek veli olmam gerek eğitim kulübü yöneticiliği yapmam, uzun yıllar bu anlamda işimi kolaylaştırdı. Sıkıntım yok mu? Elbette var. Çok fazla seyahat eden, çok fazla faaliyetlere katılan bir insanım. O nedenle bu tür sıkıntılarım oluyor ama bir şekilde onları da aşmayı başarıyoruz. Çünkü çok güzel bir branş. Zevkle federasyon başkanlığı yapıyorum."

Haber Ara