Dolar

32,2545

Euro

34,6759

Altın

2.394,56

Bist

10.247,75

Türkiye sandık başında

Türkiye sandık başında

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-01 11:02:57

Türkiye sandık başında
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, oyunu Kocaeli'nin Başiskele ilçesindeki Damlar İlkokulunda kullandı.

Işık, okuldaki görevlilerle selamlaştıktan sonra, oyunu 1033 numaralı sandıkta verdi.

Bakan Işık, gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimin ülke, millet ve demokrasi için hayırlı olmasını diledi.

Türkiye'nin, demokratik olgunluğa ulaştığını ifade eden Işık, "Hangi tartışma olursa olsun sandıkta mutabakat var. Seçimin meşruiyetine yönelik bugüne kadar hiçbir problem olmadı. Bugün de inşallah büyük bir olgunluk içerisinde milletimiz oyunu kullanacak ve Türkiye'nin 4 yılını yönetecek, ülkeye hizmet edecek iktidarı belirleyecek. Aynı zamanda da meclisi seçmiş olacak" diye konuştu.

Işık, ülkenin son 19 ayda 4 seçim yaşadığını anımsatarak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Seçim öncesi hangi tartışma olursa olsun, seçim günü milletimiz büyük bir olgunlukla sandığa gitti, tercihini yaptı ve bu sonuçlara göre parlamento şekillendi. 7 Haziran'da bir koalisyon hükümetinin oluşmaması noktasında anayasa gereği Sayın Cumhurbaşkanımızın anayasadan gereken yetkisini kullanarak 1 Kasım'da seçim kararı almasından sonra bugün tekrar milletimiz sandığa gidiyor. Bugün ümit ediyoruz, Türkiye'de güçlü ve istikrarlı bir hükümet çıkar, halkımız bu sonucu ortaya koyar. Sonuçların hayırlı olmasını şimdiden temenni ediyorum."

- "Olgunlukla bu seçimi tamamlayacağız"

Bazı çevrelerin seçimlerin meşruiyetine gölge düşürme çabasında olduğunu belirten Işık, "Bunu nefretle kınıyorum. Seçimlerin meşruiyetine gölge düşürmeye çalışanların bu hevesinden vazgeçmesi Türkiye'de herkesin demokrasiye, demokrasinin gereklerine inanması ve ona uygun davranması çok ama çok önemli. Bu noktada seçimlerin meşruiyetine gölge düşürme çabalarına özellikle dikkat etmemiz gerekiyor. Bugün büyük bir olgunlukla bu seçimi tamamlayacağız. Türkiye'nin yeni meclisi ve milletvekilleri belli olacak. Buradan da Türkiye'nin önümüzdeki 4 yıl sorumluluğunu üstlenecek iktidar çıkacaktır" dedi.

Bakan Işık, okuldan ayrılmadan önce bahçedeki vatandaşlarla da bir süre sohbet etti.

Haber Ara