Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Turkiye-Kosova Saglik Haftasi basladi

Turkiye-Kosova Saglik Haftasi basladi

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-22 17:07:31

Turkiye-Kosova Saglik Haftasi basladi
Türkiye ile Kosova'nın sağlık bakanlıklarınca bu yıl üçüncüsü düzenlenen Türkiye-Kosova Sağlık Haftası, Priştine'de başladı.

Etkinliğin açılışı dolayısıyla düzenlenen programa, Kosova Sağlık Bakanı İmet Rrahmani, Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, Kosova Üniversitesi Hastane Hizmetleri Müdürü Dr. Curr Gjocaj ve diğer konuklar katıldı.

Kosova Sağlık Bakanı Rrahmani, burada yaptığı konuşmada, etkinliğin iki ülke sağlık bakanlıkları arasındaki iyi işbirliğinin göstergesi olduğunu vurgulayarak, burada doğacak kazanımların çok yönlü olacağını ifade etti.

Rrahmani, iki ülke arasında sağlık alanında devam eden işbirliğinden en büyük faydayı Kosovalı hastaların ve sağlık çalışanlarının gördüğünü kaydetti.

Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Kılıç da bu yıl üçüncü kez düzenlenen etkinliğin Türkiye ile Kosova arasındaki güçlü ilişkileri gösterdiğini belirterek, "Kosova, Türkiye ile ortak tarih, gelenek ve kültüre sahip, dost bir ülke. Türkiye olarak diğer alanlarda olduğu gibi sağlık alanında da Kosova'nın gelişimine katkı sağlayıp modern standartlara ulaşmasını amaçlıyoruz" dedi.

İki ülke arasında sağlık alanında büyük bir işbirliği olduğunu anımsatan Kılıç, her yıl çok sayıda Kosovalı hastanın ücretsiz tedavi edildiğini ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansının (TİKA) destekleriyle Kosovalı hekimlerin Türkiye'deki eğitim ve seminerlere katıldıklarını söyledi.

Sağlık Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü Yönetim ve Protokol Daire Başkanı Arif Çetin de daha önce 2013 ve 2014 yıllarında düzenlenen Sağlık Haftası etkinliklerinde iyi bir işbirliği gerçekleştirdiklerini aktararak, iki ülkenin sağlık bakanlıkları arasındaki işbirliği protokolü kapsamında her yıl 100 Kosovalı hastanın Türkiye'de ücretsiz tedavi edildiğini, 113 Kosovalı doktorun ise TİKA işbirliğinde eğitime katıldığını kaydetti.

Priştine'de 28 Şubat'a kadar devam edecek Türkiye-Kosova Sağlık Haftası etkinliği kapsamında, Türkiye'den gelen 27 doktor kardiyoloji, plastik cerrahi ve üroloji alanlarında Kosovalı hastaların ameliyatlarını gerçekleştirecek.



Haber Ara