Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Türkiye Diyanet Vakfı'ndan Astana'da iftar

Türkiye Diyanet Vakfı'ndan Astana'da iftar

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-27 21:25:56

Türkiye Diyanet Vakfı'ndan Astana'da iftar
Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Kazakistan'ın başkenti Astana'da iftar verdi.

Bir otelde düzenlenen iftar programına Türkiye'nin Astana Büyükelçisi Ömer Burhan Tüzel, Kazakistan Müslümanları Dini İdare Başkanı Yardımcısı Serikbay Oraz, Kazakistan Dinişleri Başkanlığı İslam Bölümü Başkanı Balgabek Mirzabayev ile Kazakistan Dinişleri Başkanlığından yetkililer katıldı.

İftar yemeğinde konuşan Türkiye'nin Astana Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri İbrahim Yılmaz, Türkiye Diyanet Vakfı'nın bu yıl ramazanda seçtiği temanın "Vakit iyilik vakti, bu ramazan ve her ramazan" olduğunu hatırlatarak, ramazanın özünün yardımlaşma ve dayanışma olduğunu dile getirdi.

Yılmaz, dost ve kardeş ülke Kazakistan ile daha da kaynaşmaya önem verdiklerini belirterek, Türkiye Diyanet Vakfı'nın Kazakistan'da verdiği iftarların geleneksel hale geldiğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından görevlendirilen 19 din görevlisinin ramazan boyunca ülkenin değişik bölgelerinde hatimle teravih namazı kıldırdığını dile getiren Yılmaz, söz konusu faaliyetleri iki ülke diyanet vakıfları ve teşkilatları arasındaki işbirliği ile gerçekleştirdiklerini belirtti.

Kazakistan Müslümanları Dini İdare Başkanı Yardımcısı Oraz ise yaptırdığı duanın ardından, Türkiye'nin Astana Büyükelçisi Ömer Burhan Tüzel ve Din Hizmetleri Müşaviri İbrahim Yılmaz'a iftar davetinden ötürü teşekkür ederek, iftara katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Haber Ara