Dolar

32,2844

Euro

34,7429

Altın

2.399,31

Bist

10.247,75

Türk yönetmenin filmi AP sinema ödülüne aday

Türk yönetmenin filmi AP sinema ödülüne aday

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-09 19:58:58

Türk yönetmenin filmi AP sinema ödülüne aday
" Deniz Gamze Ergüven'in yönettiği 'Mustang' isimli film Avrupa Parlamentosu'nun bu yılki Lux sinema ödülüne aday gösterildi.

Avrupa Parlamentosu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Ergüven ile birlikte toplam 10 Avrupalı yönetmenin filminin bu yılki ödüle aday gösterildiği açıklandı.

Türk yönetmenin filmi, bu yılki Cannes Sinema Festivali'nde "Yönetmenlerin 15 Günü" adlı paralel seçkide gösterilmiş ve büyük beğeni kazanmıştı.

Avrupa Parlamentosu, Avrupa sinema sanayisini korumak amacıyla her yıl Lux sinema ödülünü veriyor. Sosyal konular ve Avrupa değerlerinin savunulması, ödül alacak filmin seçiminde önemli rol oynuyor. Ödül genelde, Avrupa'da genç, yetenekli ve istikbal vaat eden yönetmenlere veriliyor.

Ödülü alan film ve yönetmeni, bu yıl sonunda Avrupa Parlamentosu'nda düzenlenecek törenle açıklanacak.

Bu yılki ödül için aday gösterilen filmler ve yönetmenleri şunlar: '45 years': Andrew Haigh (İngiltere), 'A Perfect Day': Fernando León de Aranoa (İspanya), 'Hrútar': Grímur Hákonarson (İzlanda-Danimarka), 'La Loi du Marché': Stéphane Brizé (Fransa), 'Mediterranea': Jonas Carpignano (İtalya, Almanya), 'Mustang': Deniz Gamze Ergüven (Türkiye, Fransa, Almanya), 'Saul Fia': László Nemes (Macaristan), 'Toto and his Sisters': Alexander Nanău (Romanya-Macaristan ve Almanya), 'The Lesson': Kristina Grozeva ve Petar Valchanov (Bulgaristan, Yunanistan), 'The High Sun': Dalibor Matanić (Hırvatistan, Slovenya ve Sırbistan).

Haber Ara