Dolar

32,3797

Euro

34,7462

Altın

2.410,12

Bist

10.100,31

Tunus'ta devrimin beşinci yılı

Tunus'ta devrimin beşinci yılı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-17 22:01:30

Tunus'ta devrimin beşinci yılı
Tunus'ta halkın büyük bir kısmı devrimin başladığı 17 Aralık 2010 tarihinden bu yana yaşanan süreçten memnun olmadığını dile getiriyor.

Tunus vatandaşı Ömer Tohan, Muhammed Buazizi'nin 17 Aralık 2010'da Sidi Buzeyd kentinde kendini yakmasıyla başlayan devrimden memnun olmadıklarını dile getirdi. "Keşke Devrim olmasaydı" diyen Tohan, devrimle ülkeden giden eski Devlet Başkanı Zeynelabidin Bin Ali'nin geri dönmesini istediğini söyledi.

Hayatlarını idame ettirme imkanlarının Bin Ali döneminde daha iyi olduğunu belirten Tohan "Tekerlek dönüyordu, terör yoktu bu da ayrı bir gerçek" dedi.

Hüseyin Hurşid adlı bir başka Tunus vatandaşı ise ülkede devrimle herhangi bir şeyin iyileşmediğini, aksine daha da kötüleştiğini kaydetti.

Tunus'ta yaşayanların büyük çoğunluğunun turizmden gelir elde ettiğini söyleyen Hurşid, turizmde de büyük bir gerilemenin yaşandığını ifade etti.

İkram Kato da "Halk artık Bin Ali'yi sevmiyor. Yeni anayasa yeni siyaset var. Devrimin nimeti olduğu gibi musibeti de var. Ancak Bin Ali çalıyor idiyse de bizler de iyi yaşıyorduk. Bin Ali döneminde yaşamayı tercih ederim. Yaşasın Bin Ali" dedi.

Devrime karşı tepkisini dile getiren Kato "Devrim bize neyi gösterdi ki ekmek, yağ sebze fiyatları pahalı, zulüm gördük. Herkesin gözü önünde söylüyorum işte devrim ne getirdi bizlere, devrim geldi ne kadar kötülük varsa ortaya çıktı. Devrimle birileri düşerken başkaları yükseldi" şeklinde konuştu.

Muhtar el-Kasvari ise "Tunus'un milletvekili var Bin Arus'un milletvekili var. Lüks araçlarla geziyorlar hiç umurlarında değil. Ben Bin Ali dönemi demiyorum, ancak şimdi devrim oldu. Halk hürriyetini aldı ama hürriyet kanunla olur. Kanunsuz hürriyet olmaz. Kanunu uygulamazsan hürriyetin anlamı olmaz" ifadelerini kullandı.

Kasvari ülkedeki siyasetçiler hakkında "Salonlarda konuşup hürriyetten bahsediyorlar. Onlar karınlarını doldurdu bizler açız. Koltuklara onlar oturdu, dışardan gelip hapislerden çıkıp paraya kondular. Biz devrimi yaptık evlatlarımız zarar gördü bizler zarar gördük, biz aç kaldık" dedi.

Haber Ara