Dolar

32,2102

Euro

35,0515

Altın

2.493,09

Bist

10.643,58

İsviçre'deki Yemen görüşmeleri

İsviçre'deki Yemen görüşmeleri

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-17 21:47:13

İsviçre'deki Yemen görüşmeleri
Yemen'deki krizin tarafları, İsviçre'de devam eden görüşmelerin üçüncü gününde Taiz kentine insani yardım ulaştırılması konusunda anlaşmaya vardı.

Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde hükümet güçleri ile Ensarullah Hareketi (Husiler) ve onları destekleyen eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih taraftarları arasında 9 aydır devam eden iç savaşı bitirmeye yönelik yürütülen müzakerelerde, tarafların, Taiz şehrine insani yardım ulaştırılması konusunda anlaştığı bildirildi.

BM'in Yemen Özel Temsilcisi İsmail Valed Şeyh Ahmed, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Yemen halkına insani yardımların hızlı ulaştırılması için önemli bir adım atıldığını söyledi.

BM insani yardım konvoyunun Taiz'e ulaştığı ve önümüzdeki günlerde insani yardımların ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaya başlanacağı ifade edilen açıklamada, Hajja ve Sada kentlerinde de insani yardımların yapılacağı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, tarafların, ülke genelinde sürdürülebilir ateşkes, tutuklu değişimi, güçlerin geri çekilmesi ve geçici güvenlik önlemleri alınması, ağır silahların devlete teslim edilmesi ve kapsayıcı siyasi diyaloğun başlaması konularını görüşmeye devam edecekleri kaydedildi.

Haber Ara