Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Tunceli'deki terör örgütü operasyonu

Tunceli'deki terör örgütü operasyonu

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-31 21:36:29

Tunceli'deki terör örgütü operasyonu
Tunceli'de, bölücü terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik operasyonda daha önce gözaltına alınan ancak serbest bırakılan 1 kişi, ortaya çıkan yeni deliller nedeniyle tutuklandı.

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, bölücü terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'nin gençlik yapılanmasına yönelik, 7 Ekim'de Moğultay Mahallesi'nde bir eve yapılan operasyonda gözaltına alınan 12 kişi arasında yer alan ancak serbest bırakılan şüpheli, ortaya çıkan yeni deliller doğrultusunda yeniden gözaltına alındı.

Devam eden soruşturmada, söz konusu operasyonda evde ele geçirilen 96 molotofkokteylinin bulunduğu kasalarda parmak izi tespit edilen zanlı, savcılık sorgusunun ardından çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandı.

- Olay

Tunceli'nin Moğultay Mahallesi'ndeki bir eve güvenlik güçlerince 7 Ekim tarihinde yapılan operasyonda, bölücü terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H içerisinde faaliyet yürüttüğü değerlendirilen ve eylem hazırlığı içerisinde bulunduğu iddia edilen 12 kişi gözaltına alınmış, evde yapılan aramada 4 kasa içinde kullanıma hazır 96 molotofkokteyli ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmişti.

Gözaltına alınan şahısların 9'u emniyet ve savcılıktaki ifadelerinin ardından 3'ü de adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Haber Ara