Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

TİM 23. Olağan Genel Kurulu

TİM 23. Olağan Genel Kurulu

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-04 17:29:56

TİM 23. Olağan Genel Kurulu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim vatanımızın üzerinde kimse operasyona kalkışmasın. İşte kalkışanların akıbeti ortada ve biz şu anda devam eden bu operasyonları nihayete erdirene kadar sürdüreceğiz." dedi.

Erdoğan, Grand Tarabya Otel'de düzenlenen TİM 23. Olağan Genel Kurulu ve İhracat Şampiyonları ödül törenindeki konuşmasında, Rabia işareti yaparak, "Tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet" şeklindeki söylemini yineledi.

Bunun çok önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Biz, Türk'üyle Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Gürcü'süyle, Abaza'sıyla, Roman'ıyla, Boşnak'ıyla velhasıl 79 milyon tek milletiz. Bizi ayıramayacaklar. Bizi bölemeyecekler." diye konuştu.

Bayrağın rengini şehitlerin kanından aldığını, hilalin, bağımsızlığın ifadesi olduğunu, yıldızın şehidi temsil ettiğini aktaran Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ülkemizde sallandırdıkları bazı paçavralar var. Onlar asla bizim bayrağımızla mukayese edilemez ve eş koşulamaz. 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda varsa vatandır.' Onun için tek vatan. Bizim vatanımızın üzerinde kimse operasyona kalkışmasın. İşte kalkışanların akıbeti ortada ve biz şu anda devam eden bu operasyonları nihayete erdirene kadar sürdüreceğiz. Durmayacağız. Şüheda... Eyvallah. Şehitler olmadan bu topraklar bize kalmazdı. 780 bin kilometrekareye biz nereden geldik? 20 milyon kilometrekarelerden geldik ve şehitler vere vere geldik. Ancak bu kadarı bize kaldı. Şairin dediği gibi 'Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda/Canı cananı, bütün varımı alsın da Hüda/Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda'... Evet... Bu tek vatan, işte o yoğurulduğu şehitlerle oluştu. Dolayısıyla birileri şurası bizimdir, yok burası şudur burası budur, yok öyle bir şey... Son ana kadar bunların hepsi ya silahları gömecek, betonu üzerine vuracak ve koordinatlarını teslim edecek veyahut da bu ülkeyi terk edip gidecekler bunun başka çıkışı yoktur. Devletin görevi bu değil mi? Devlet olmanın amacı nedir? Hedefi nedir? Önce bu vatan topraklarını dış saldırılara ve içerideki bu tür terör eylemlerine karşı savunmaktır. Şu anda yapılan da budur. Sonuna kadar bu yapılacak."

Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka bir devlet asla kabul etmelerinin mümkün olmadığını dile getiren Erdoğan, son Milli Güvenlik Kurulu toplantısında da legal görünüm altında illegal faaliyet gösteren Fetullahçı Terör Örgütü'ne ilişkin tavsiye kararı aldıklarını belirtti.

"Şimdi hedef yeni Türkiye" diyen Erdoğan, 2023 hedeflerine ulaşmaları gerektiğini aktardı. Erdoğan, "Bu kutlu yolda birlikte yürüdüğümüz, yürüyeceğimiz herkese en başta siz ihracatçılarımıza milletim adına şükranlarımı sunuyorum" dedi ve ödül alanları tebrik etti.

- Muhammed Ali'nin ölümü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının son bölümünü 74 yaşında hayatını kaybeden ABD'li efsanevi boksör Muhammed Ali'nin vefatına ayırdı.

Muhammed Ali'ye Allah'tan rahmet dileyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 50 yıl önce, bugün özgürlükler ülkesi olarak tüm dünyaya nizam vermeye çalışan Amerika'da siyahiler, sırf derilerinden dolayı ikinci sınıf insan muamelesi görüyorlardı. Muhammed Ali, işte böyle bir ülkede, bileğiyle ve yüreğiyle ayrımcılık zincirlerinin kırılmasına öncülük edenler arasında yer almıştır. Çok yönlü ve çok renkli bir kişilik olan Muhammed Ali'nin bokstaki başarısı ise bambaşka bir efsanedir. Genç yaşta, gece saatlerinde siyah-beyaz televizyonlarda onu izlerdik ve takip ederdik büyük bir heyecanla. Çocukluğumuzda, gençliğimizde normal şartlarda boksla çok ilgisi olmayanlar dahi Muhammed Ali'nin maçlarını seyretmek için sabahlara kadar ekran, -tabi herkesin evinde televizyon dahi yoktu- veya radyo başında beklerlerdi. Müslümanlığı kabul ettikten sonra sergilediği örnek tutumla ülkesinde pek çok kişinin ihtida etmesine, hidayete ermesine vesile olmuştur. Hele hele Vietnam Savaşı sırasında büyük bedeller ödeme, yıllarca bokstan uzak kalma, geçim sıkıntısı çekme pahasına ortaya koyduğu ilkeli tutum da ayrıca takdire şayandır. Vietnam'a gitmeyi biliyorsunuz kabul etmedi. Muhammed Ali'nin iyi bir insan ve iyi bir Müslüman olarak ırkçılığa ve haksızlığa karşı verdiği mücadele hiçbir zaman unutulmayacaktır. Azmi cesareti duruşu ve kararlılığıyla Müslümanlara ve tüm insanlara ilham kaynağı olan Muhammed Ali'yi rahmetle yad ediyor, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum."

- Notlar

Programa Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile İstanbul Valisi Vasip Şahin katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasından önce 2015'te en fazla ihracat yapan 10 firmaya, bakanlar ise sektörlerinde 2015 ihracat şampiyonu olan firmalara plaketlerini verdi.

Konuşmaların ardından TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a uçak maketi hediye etti.

(Son)

Haber Ara