Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Akçakoca'daki 'mavi bayraklı' plajda sezon açıldı

Akçakoca'daki 'mavi bayraklı' plajda sezon açıldı

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-04 17:31:54

Akçakoca'daki 'mavi bayraklı' plajda sezon açıldı
Batı Karadeniz'in önemli turistik bölgelerinden Akçakoca'daki Kale Plajı'na verilen "mavi bayrak", törenle göndere çekildi.

Plajda düzenlenen törende sahilde güneşlenen ve denize giren vatandaşların da katılımıyla saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu.

Kaymakam Mehmet Özer, yaptığı konuşmada, Akçakoca'nın tarım kenti olmasının yanında turizm sektöründe de önemli yere sahip olduğunu söyledi.

Turizmin gelişmesi konusunda vatandaşların önemli çaba gösterdiğini anlatan Özer, "Güvenli Sahil Projesi sayesinde son yıllarda sahillerin değerlendirilmesi noktasında yerel siyasi otoritenin göstermiş olduğu bir çaba var. Bu irade de bizi benzerlerimizden bir adım daha öne taşıyor." dedi.

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici de mavi bayraklı plaja sahip olmanın önemli ayrıcalık olduğunu dile getirdi.

"Mavi bayrak"lı Kale Plajı'nın ikinci derecede arkeolojik sit alanı içinde olduğunu anımsatan Yemenici, "Kesintisiz bir şekilde bayrağımızı kaybetmeden Ceneviz Kalesi'nde bulunan plajımıza her dönem astık. Bunun gururunu yaşıyoruz. Plajımızda da güzel hizmetler veriyoruz. Engelli vatandaşlarımızın yüzmeleri için mekanizmalarla onların da yüzmelerini sağlıyoruz. Can kurtaran ekiplerimizle de güvenli bir plaj halinde hizmet veriyoruz." diye konuştu.

Tören, bayrağın göndere çekilmesiyle son buldu.

Haber Ara