Dolar

32,3870

Euro

34,6067

Altın

2.387,10

Bist

10.045,74

THY, 'Ayla' filmine sponsor oldu

THY, Kore Savaşı'nda bir Türk askeri ile 5 yaşındaki Koreli küçük bir kızın hikayesini beyaz perdeye taşıyan, Türkiye ve Güney Kore'nin 60 yıllık dostluğu anısına hayata geçirilen filme ulaşım sponsorluğu sağlayacak

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-10 10:33:56

THY, 'Ayla' filmine sponsor oldu
Türk Hava Yolları (THY), Kore Savaşı'nda bir Türk askeri ile 5 yaşındaki Koreli küçük bir kızın hikayesini beyaz perdeye taşıyan "Ayla" filmine sponsor oldu.

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, 80 yılı aşkın süredir milyonları buluşturan THY, Kore Gazisi Süleyman Astsubay ve savaş mağduru Ayla'yı yıllar sonra bir araya getiren filme katkı sağlayacak.

Milli havayolu THY, Türkiye ve Güney Kore'nin 60 yıllık dostluğu anısına hayata geçirilen, Türkiye-Güney Kore ortak yapımı "Ayla" adlı filme ulaşım sponsorluğu sağlayacak.

Kore gazisi Süleyman Astsubay ve Koreli yetim kız Ayla'nın yıllar sonra tekrar buluşmasını konu alan dramatik hikaye, Türkiye ve Güney Kore diplomatik ilişkilerinin 60. yılı anısına çekildi. Cumhurbaşkanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığının desteklediği 60. yıl programında; ilk kez 2010'da Choon Cheon tarafından çekilen belgesel film ile gün ışığına çıkan hikayenin filmi ve filmin başkahramanları olan Türk askeri ile yetim kızın tekrar buluşmaları da yer alacak.

THY Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur, bu anlamlı projenin destekçisi olmaktan çok gururlu olduklarını belirterek, "Bu filmin, Türkiye ve Güney Kore arasında var olan köklü geçmişe, dostane ilişkilere ve keza kültürel alışverişe önemli katkıları olacağına inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Filmin izleyiciye verdiği mesaj üzerinden yine bir sosyal sorumluluk olgusuna temasta bulunan THY, sosyal medya mecraları da dahil olmak üzere bir dizi pazarlama kampanyası ile filmin tanıtımına uluslararası platformda destek verecek.

Yönetmenliğini Can Ulkay'ın yaptığı filmin senaryosunu Yiğit Güralp yazdı. Süleyman Astsubay'ı Çetin Tekindor ve İsmail Hacıoğlu'nun canlandırdığı filmde "Ayla" rolünü "Reply 1988" filminde yer alan çocuk oyuncu Kim Seol ve Koreli aktris Lee Kyung Jin paylaştı. Filmin müzikleri ise Fahir Atakoğlu imzası taşıyor.

"Ayla" filminin konusu ise şöyle:

"Kore Savaşı'nda çarpışan Süleyman Astsubay, savaş meydanında küçük bir kız bulur. 5 yaşındaki bu Koreli kız yetimdir ve nereye gideceğini bilmemektedir. Astsubay, kızı yanına alır ve Ayla ismini verir. Kısa sürede birliğin neşesi haline gelen Ayla ile astsubay baba-kız gibi olurlar. Ancak birliğin Türkiye'ye geri dönme kararı çıkınca Süleyman Astsubay, küçük kızı geride bırakmak zorunda kalır."

Güney Kore'nin Şükran Günü Chuseok'da Ekim 2017'de vizyona girmesi planlanan filmin, duygusal hikayesi ile seyircinin kalbine dokunacak bir yapıt olması bekleniyor.

Haber Ara