Dolar

32,2542

Euro

34,7644

Altın

2.400,88

Bist

10.247,75

TBMM devre mülk ve devre tatil alt komisyonu bakanlık yetkililerini dinledi

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdür Yardımcısı Keskinkılıç:- 'Odalarda kaplıca suyu kullanımına insan sağlığı açısından olumsuz bakıyoruz'

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-10 18:21:00

TBMM devre mülk ve devre tatil alt komisyonu bakanlık yetkililerini dinledi
Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdür Yardımcısı Bekir Keskinkılıç, odalarda kaplıca suyu kullanımına insan sağlığı açısından olumsuz baktıklarını belirtti.

TBMM Dilekçe Komisyonu bünyesinde oluşturulan "devre mülk ve devre tatil sektöründe yaşanan mağduriyet iddialarının" araştırılması amacıyla kurulan alt komisyon, AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü başkanlığında toplandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdür Yardımcısı Ömer Sinan Bayçelebi, devre mülk ve devre tatilin, iki anayasal dayanağı bulunduğunu ifade etti.

Bayçelebi, devre mülk uygulamasından beklentilerin artması nedeniyle devre mülkün tanımı, süresi konusunda güncel, açık ve detaylı bir kanuni düzenlemeye ihtiyaç olduğunu belirtti. Bayçelebi, bu alandaki maddelerin ve ikincil mevzuatların yüzeysel olduğunu, bunların günün koşullarına uygun hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

Kat mülkiyeti kanunu ile ilgili bir çalışma içinde olduklarını dile getiren Bayçelebi, Adalet Bakanlığı ile görüştüklerini, paydaşlarla, barolarla ve diğer kurumlarla bir araya geldiklerini, bir çalıştay planladıklarını anlattı.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdür Yardımcısı Bekir Keskinkılıç, termal suların kamunun malı olduğunu, kiralandığını, irtifak hakkına sahip olanların hizmetine sunduğunu ifade etti.

Kaplıcalar Yönetmeliği'nin bulunduğuna işaret eden Keskinkılıç, 272 kaplıca tesisinin kendilerinden ruhsat aldığını, 21 fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi, 7 çamur banyosu ve 9 deniz banyosu tesisinin olduğunu aktardı.

Odalarda kaplıca suyunun kullanılmasına insan sağlığı açısından olumsuz baktıklarını belirten Keskinkılıç, odalarda sıcak su kullanımında, yaşlılarda tansiyon, kalp sorunu yaşanması halinde bundan haberdar olunamayacağını kaydetti.

Keskinkılıç, suyun, yüksek mineral içermesi nedeniyle odalara taşındığını ancak boru içinde birikme ve paslanmaya yol açabildiğini, dolayısıyla çok sık tesisat değişimi gerektirdiğini belirtti. Keskinkılıç, işletmecinin normal su katarak bu işi yaptığını, bunun da suyun nevini değiştirip bozduğunu söyledi.

Haber Ara