Dolar

32,2818

Euro

34,7217

Altın

2.389,76

Bist

10.276,88

Suruç'taki terör saldırısı

Suruç'taki terör saldırısı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-22 19:00:12

Suruç'taki terör saldırısı
Anadolu Sivil Toplum Konfederasyonu, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen terör saldırısını kınadı.

Eyüp'teki Kastamonu Federasyonu Derneği binasında yapılan basın açıklamasına, Anadolu Sivil Toplum Konfederasyonuna üye derneklerin başkanları ve yöneticileri katıldı.

Konfederasyon adına basın açıklamasını yapan Kastamonu Federasyonu Derneği Başkanı Hüseyin Selami Çelebioğlu, Suruç'ta yaşanan katliamı kınadıklarını ifade ederek, hayatını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara acil şifa diledi.

Sivil toplum örgütleri olarak tüm terör eylemlerini, nereden ve kimden gelirse gelsin kınadıklarını dile getiren Çelebioğlu, şunları kaydetti:

"Merkezimizde insan vardır, hedefimiz insanı yaşatmak ve birlikte yaşama kültürünü geliştirmektir. Bu ülkede 78 milyonun barış içerisinde kardeşçe yaşaması en büyük arzumuzdur. Ötekileştirilmiş, yok sayılmış ve kendisine zulüm edilmiş bütün kesimlerin yanında olduğumuzu belirtiriz. Bu çerçevede Suruç'ta yaşanan katliamda ve Adıyaman'da hayatını kaybeden askerimiz olmak üzere, bütün hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyor, bu ülkede bir daha çatışmanın olmamasını temenni ediyoruz."

Çelebioğlu, hükümete, siyasi partilere ve sivil toplum kuruluşlarına şiddetin karşısında bulunma çağrısı yaptı.

Haber Ara