Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Suriye'deki iç savaş

Suriye'deki iç savaş

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-23 22:50:46

Suriye'deki iç savaş
Suriye'de Esed rejimine karşı savaşan Çeçenlerin kurduğu Ceyşu'l Muhacirin vel-Ensar isimli örgütün, Nusra Cephesi'ne katıldığı bildirildi.

Örgütten yapılan açıklamada, "Safları birleştirmek, mücahitlerin azmini güçlendirmek, din düşmanlarını çıldırtmak ve aynı kelimede birleşmek üzere Nusra Cephesi'ne biat edildi" denildi.

Öte yandan AA muhabirine konuşan örgüt yetkilisi bir kişi, "Bu biat, defalarca bizim biatımızı kazanmaya çalışan DAEŞ'le mücadele başta olmak üzere Nusra Cephesi'ne de büyük bir moral kaynağıdır" ifadesini kullandı.

"Terör örgütü DAEŞ, Ceyşu'l Muhacirin vel-Ensar'dan ayrılan ufak bir grubun ardından örgütün kendisine biat ettiği söylentisini yaydı" diyen yetkili, Nusra Cephesi'ne katıldıklarının açıklanmasıyla bu dedikodulara da son verildiğini söyledi.

Çoğunluğu Kafkas, Çeçen ve Türkistan asıllı yaklaşık bin savaşçıdan oluşan ve Halep'in batı bölgelerinde konuşlanan Ceyşu'l Muhacirin vel-Ensar, Suriye'de Esed rejimine karşı savaşıyor. Nusra Cephesi de El Kaide terör örgütü ile olan bağlantıları sebebiyle ABD'nin terör örgütleri listesinde bulunuyor.

Haber Ara