Dolar

32,3692

Euro

34,7061

Altın

2.391,32

Bist

10.168,08

Steinmeier Umman Dışişleri Bakanı Alavi ile görüştü

Steinmeier Umman Dışişleri Bakanı Alavi ile görüştü

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-18 18:33:39

Steinmeier Umman Dışişleri Bakanı Alavi ile görüştü
Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier Suriye'de yaşanan insanlık trajedisinde Suriye Devlet Başkanı Beşar El Esed'in sorumluluğunun bulunduğunu söyledi.

Umman Dışişleri Bakanı Yusuf Bin Alavi ile Dışişleri Bakanlığı'ndaki görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Steinmeier, Suriye'deki durumun şu an için siyasi çözümden uzak olduğunu belirterek, "Suriye'nin içinde ve dışına insanların kaçışlarında, on binlerce insanın kurban olmasında Esed'in sorumluluğu vardır" dedi.

Almanya Dışişleri Bakanı, Suriye'de ateşkes için müzakere zamanı olduğunu belirterek, Suriye devletinin çökmesi ve Libya'daki gibi bir durum ortaya çıkması durumunda çok geç kalınmış olacağını bildirdi.

Steinmeier BM'nin Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın öne sürdüğü, Suriyeli taraflar arasında dört farklı konu üzerinde çalışma grupları oluşturularak müzakerelere başlanması planını desteklediğini de kaydetti.

Steinmeier, İran ile varılan nükleer anlaşma konusuna da değinerek, "İran ile yapılan anlaşma Orta Doğu ve Suriye için bir garanti anlamını taşımıyor dedi.

Konuk bakan ile görüşmelerinde Yemen'deki çatışmaları da konuştuklarını ifade eden Steinmeier,Yemen'de ateşkesin sağlanması için çağrı yapılacağını belirtti. Almanya Dışişleri Bakanı Avrupa'ya mülteci akımının durması için de Suriye, Yemen ve diğer kriz bölgelerindeki sorunların çözülmesi içi çaba sarf edilmesi gerektiğine inandığını vurguladı.

Umman Dışişleri Bakanı Alavi de İran ile varılan nükleer anlaşmanın bölge ve dünya için bir rahatlama meydan getirdiğini ve bundan memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Alavi, Umman ile Almanya arasında var olan ekonomik ilişkilerin daha da geliştirildiğine dikkati çekti.

Yemen'deki durumdan endişelendiklerini ifade eden Alavi, Yemen'de kan akmasının önlenmesi gerektiğini vurguladı. Alavi, çatışma ortamında kazanan bir taraf olmadığını ve kaybedenin herkes olduğunu sözlerine ekledi.

Haber Ara