Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Siverek'ten Halep'e yardımlar devam sürüyor

Davet ve Kardeşlik Vakfınca 'Kış üşütür, kardeşlik ısıtır' kampanyası kapsamında toplanan 3 TIR yardım malzemesi Halep'e gönderildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-26 09:52:42

Siverek'ten Halep'e yardımlar devam sürüyor
Davet ve Kardeşlik Vakfınca 'Kış üşütür, kardeşlik ısıtır' kampanyası kapsamında toplanan 3 TIR yardım malzemesi Halep'e gönderildi.

Suriye Halep'te yaşanan yoğun çatışmaların ardından kentten tahliye edilen sivillerin kış şartlarında zor günler geçirmesi üzerine Davet ve Kardeşlik Vakfı temsilcisi Siverek-Der tarafından yardım kampanyası başlatıldı.

Kampanya kapsamında toplanan 56 ton un, 2 bin 265 battaniye, 90 torba muhtelif gıda maddesi, 35 teneke yağ kamyonlarla düzenlenen törenle Halep'e gönderildi.

Eski ilçe otogarında düzenlenen uğurlama töreninde basın açıklaması yapan Siverek-Der yöneticisi Hacı Lale, "Siverek-Der olarak, yüz yılı aşkındır bölgemizde yaşanan acının sona ermesi, akan gözyaşının dinmesi, annelerin feryadının son bulması, yetim, yoksul ve ezilmiş insanımızın umudu olmayı bir ilke edindik. Yaptığımız ve yapacağımız yardım faaliyetlerinde mağdura kimliğini, mazluma dinini sormamayı ilke edinerek özgür bir dünyanın tesisi için adaletin ve insanca yaşamın gerçekleşmesini hedefleyerek yola çıktık. Geçmişte yaptıklarımız bunun ispatıdır. Özgürlüğün esaret, adaletin zulümle sıkça yer değiştirdiği dünyamızda bu sorumluluğun mutlaka yerine getirilmesi gerekirdi. Siverek Derneği olarak diğer kardeş dernek ve vakıflarla beraber bu sorumluluğu yerine getirmek ve umudu canlı tutmak için çalışmalarımızı bundan sonra siz değerli Siverekli kardeşlerimizin katkılarıyla yoğunlaştırarak devam ettireceğiz"şeklinde konuştu.

Siverek-Der Başkanı Celal Koç, yaşananlardan ders alınmasını gerektiğini, yardımda emeği geçenlere teşekkür etti.

Yapılan duanın ardından TIR yardımları Halep'e doğru yola çıktı.

Haber Ara