Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Siper-Sen Genel Başkanı Daştan:

Siper-Sen Genel Başkanı Daştan:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-22 17:01:33

Siper-Sen Genel Başkanı Daştan:
Emniyet Teşkilatı Sivil Personel Sendikası (Siper-Sen) Genel Başkanı Cenap Daştan, "Devlette, hizmetli, teknisyen yardımcısı, aşçı, şoför olarak çalışan ve sayıları 150 bini bulan memurların 'ek gösterge' beklentisi devam etmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

Daştan, yaptığı yazılı açıklamada, partilerin seçim beyannamesi veya bildirgelerinde Emniyet Teşkilatında görevli sivil memurları da yakından ilgilendiren görevde yükselme ve ek gösterge konularının yer bulmadığını belirtti.

AK Parti'nin polis memurlarına yönelik "2200 olan ek gösterge 3000" olacak vaadinin ise hem eksik hem yetersiz bulduklarını ifade eden Daştan, şunları kaydetti:

"Emniyet teşkilatında görev yapan on binlerce sivil memur bulunmakta ve bunların da sıkça dile getirilen bir çok sorunu var. Siyasi liderlerden beklentimiz, emniyet teşkilatının sorunları için çözüm aranırken bir bütünlük içerisinde emniyet hizmetleri ile birlikte teknik, genel idari ve yardımcı hizmetler sınıflarının da sorunlarına çözüm aranması. Devlette, hizmetli, teknisyen yardımcısı, aşçı, şoför olarak çalışan ve sayıları 150 bini bulan memurların ek gösterge beklentisi devam etmektedir. 'Yardımcı Hizmetler Sınıfında' çalışan memurlar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında olmalarına rağmen, memurlara tanınan bir çok haktan yararlanamamaktadır. Yaklaşık, 150 bine yakın çalışanın ek gösterge verilmesi halinde mevcut maaşlarında kısmi bir artış ve emekli olduklarında da maaşlarında iyileşme yapılmış olacaktır."

Haber Ara