Dolar

32,3818

Euro

34,7338

Altın

2.398,67

Bist

10.170,87

Şekerbank'a 75 milyon dolarlık kredi

Şekerbank'a 75 milyon dolarlık kredi

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-17 11:27:51

Şekerbank'a 75 milyon dolarlık kredi
Dünya Bankası Grubu üyesi Uluslararası Finans Kurumu (IFC), Şekerbank'a 5 yıl vadeli 75 milyon dolar tutarında kaynak sağladı.

Şekerbank'ın açıklamasına göre, IFC, aynı zamanda hissedarı da olduğu bankaya esnaf, küçük işletme ve çiftçilerin finansmanında kullandırılmak üzere 5 yıl vadeli 75 milyon dolarlık kredi sağladı.

"Anadolu Bankacılığı" misyonu doğrultusunda, uluslararası finans kuruluşlarından edindiği uzun vadeli kaynakları tabana yaygın müşteri kitlesine ulaştıran Şekerbank, edindiği yeni krediyi de finansmana erişimi yaygınlaştırmak amacıyla bankacılık hizmetlerinden yeterince faydalanamayan yörelerde kullandıracak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şekerbank Finansal Kurumlar Genel Müdür Yardımcısı Zeki Önder, toplam kredi portföylerinin yüzde 89'unu ticari krediler; yani tarım, esnaf, işletme, KOBİ ve kurumsal kredilerin oluşturduğunu ve bu alanda sektörde lider konumda bulunduklarını belirterek, "IFC'den sağlanan 75 milyon dolarlık kaynak, bankanın öncelik verdiği küçük işletmeler ve tarım segmentlerinin ihtiyaçları doğrultusunda kullandırılacak" dedi.

IFC'nin misyonu ile Şekerbank'ın önceliklerinin örtüşmesinin, iki kurum arasındaki ilişkinin yıllar geçtikçe gelişmesini sağladığını belirten Önder, "IFC, bu krediyle bankamıza olan güven ve desteğini bir kez daha teyit etmiştir. Şekerbank, misyonu doğrultusunda, uluslararası kuruluşlarla ilişkilerini derinleştirerek geliştirmeye, öncü ve yenilikçi yaklaşımı ile sürdürülebilir bankacılığın Türkiye'de her zaman iddialı bir temsilcisi olmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.

- "KOBİ'ler için finansmana erişimi Şekerbank'la olan iş birliğimizle sağlıyoruz"

IFC Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi Finansal Kurumlar Grubu Başkanı Ed Strawderman ise Türkiye'de KOBİ'ler için finansmana erişimi Şekerbank'la olan iş birlikleri ile sağladıklarını kaydederek, "IFC'nin Türkiye'deki stratejisinin temel taşlarından birisini, ekonomi ve istihdamın neredeyse yüzde 90'ını oluşturan KOBİ'leri desteklemek oluşturuyor" dedi.

Türkiye'de üretimi artırmak için daha çok girişimciye ve çiftçiye destek olmayı ve finansmana erişimlerini artırmayı hedeflediklerini aktaran Strawderman, bu çerçevede Şekerbank ile yıllardır süregelen iş birliklerinin sağlamlaşarak devam ettiğini dile getirdi.

Şekerbank, daha önce IFC'den sağladığı 50 milyon dolarlık sermaye benzeri kredinin yarısını KOBİ'lere, yarısını da kadın girişimciliğin desteklenmesi amacıyla kullandırmıştı. Ayrıca, 2011 yılında dünyanın KOBİ kredileri teminatlı ilk Varlık Teminatlı Menkul Kıymet (VTMK) ihracını gerçekleştiren banka, 44 milyon 750 bin lirası IFC'den olmak üzere gerçekleştirdiği VTMK ihracı ile uluslararası finans kuruluşları ile Türkiye'nin KOBİ'leri arasında finansman köprüsü kurmuştu.

Haber Ara