Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Şehit çocuklarına bilgisayar ve tablet dağıtıldı

Şehit çocuklarına bilgisayar ve tablet dağıtıldı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-15 16:46:06

Şehit çocuklarına bilgisayar ve tablet dağıtıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yürütülen "Yalnız Değilsiniz-Türkiye'nin En Büyük Ailesi" projesi kapsamında, Malatya'daki şehit çocuklarına bilgisayar ve tablet hediye edildi.

Bir otelde düzenlenen törende konuşan Malatya Valisi Süleyman Kamçı, şehit ailelerinin acısını paylaştıklarını belirterek, "Emin olun ki sizlerle birlikte bizlerin de yüreği yanıyor, bizlerin de canından bir parça kopuyor. Devletimiz her türlü imkanıyla sizlerin yanında. Sizlerin yardımcısı olmak, hizmetinizde bulunmak bizler için en ulvi görev. Ne bugün, ne yarın sizleri asla ve asla yalnız bırakmayacağız. Derdiniz derdimiz, sevinciniz sevincimizdir. Hayat yolunun engebelerini birlikte aşacağız" diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Oktay Taş da proje kapsamında 2 bin şehit çocuğuna bilgisayar ve tablet verilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Taş, şunları kaydetti:

"Şehit çocukları ve yakınları devletimize ve Türk toplumuna emanet. Bu topraklarda bağımsız olarak onurla yaşayabilmeyi şehitlerimize borçlu olduğumuzu hiçbir zaman unutmayacağımızı belirtmek isterim. 'Yalnız Değilsiniz-Türkiye'nin En Büyük Ailesi Projesi' kapsamında ilimizde 16 şehit çocuğuna tablet ve dizüstü bilgisayar takdimi yapılacak."

Halkbank Gaziantep Bölge Koordinatörü Vahdet Büyüker, ülke olarak herkesi derinden etkileyen zor günlerin içinde bulunulduğunu ifade ederek, "Milli birlik ve beraberliğimizi, huzurumuzu yok etmeye çalışan hain saldırılara karşı el ele vererek dayanışma içinde bulunmak büyük bir önem arz ediyor. Türkiye Halk Bankası olarak bu duygularla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile düzenlediğimiz bu törende evlatlarımıza vereceğimiz hediyelerle, onların eğitim hayatına bir nebze de olsa katkı sağlamak arzusu ve dileği içerisindeyiz" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Kamçı ve eşi Ayşe Kamçı, Vali Yardımcısı Bülent Güven ile Büyüker, Taş, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal ve İl Jandarma Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, şehit çocuklarına tablet ve dizüstü bilgisayarlarını verdi.

Haber Ara