Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Sırbistan'da

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Sırbistan'da

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-03 02:17:51

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Sırbistan'da
22. AGİT Bakanlar Konseyi Toplantısı kapsamında Sırbistan'a gelen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, başkent Belgrad'da mevkidaşı Ivica Dacic tarafından karşılandı.

Başkentteki Nikola Tesla Havaalanı'nda basına açıklamada bulunan Lavrov, toplantıya katılacak Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmeye hazır olduklarını ifade ederek, "Türkiye'den gelen ısrar üzerine, Belgrad'da yapılacak toplantı kapsamında ikili görüşmeye hazırız. Görüşmek için oldukça ısrar eden Türk yetkililerinin bize söylemek istedikleri şeyleri netleştirmek isteriz. Ancak yeni bilgiler duymamak bizim için üzücü olacaktır" diye konuştu.

Lavrov, "Eğer Rus uçağının düşürülmesi, terör karşıtı tek bir cephe oluşturmak veya Suriye'deki siyasi süreci düzenlemek amacıyla yapıldıysa, bilin isterim ki başarılı olmadı ve olmayacak" ifadelerini kullandı.

Belgrad'da yarın başlayacak toplantının terörle ortak mücadele noktasında son derece önemli olacağını kaydeden Lavrov, evrensel sorun haline gelen, başta terör olmak üzere çoğu alanda çözüm aramak için burada olduklarını belirtti.

Lavrov ayrıca Suriye ve Irak'tan kaçak yollarla getirilen petrolün Türkiye üzerinden satıldığına dair Rusya Savunma Bakanlığının açıklamasını değerlendirerek, "Bu tür yasadışı eylemlerin önünü kesmeliyiz. Rusya olarak Türkiye'nin Suriye ile sınırını kapatmasında ve kaçak petrolün ülkeye girişini engellemesinde yardımcı olmaya hazırız" dedi.

Sırbistan Dışişleri Bakanı Dacic ise yarın düzenlenecek toplantıda 44 ülkeden gelecek dışişleri bakanlarını ağırlayacak olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Belgrad'ın ev sahipliğini üstlendiği toplantı, terör, sığınmacı krizi ve daha birçok alanda çatışmaların yaşandığı zor bir yılı ele alacak" dedi.

Haber Ara