Dolar

32,2912

Euro

34,8140

Altın

2.413,13

Bist

10.267,09

Ramazanda kavurucu sıcakta 'ekmek' mücadelesi

Ramazanda kavurucu sıcakta 'ekmek' mücadelesi

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-19 15:09:01

Ramazanda kavurucu sıcakta 'ekmek' mücadelesi
Şanlıurfa'da, meslekleri gereği yüksek sıcaklıkta çalışmak zorunda olan demirciler ve fırın işçileri, ramazan ayını daha zor geçiriyor.

Türkiye'nin en sıcak kentlerinin başında gelen Şanlıurfa'da hava sıcaklığı gölgede 35 dereceye ulaşıyor. Bunaltan sıcaklığa rağmen çalışmak zorunda olanlar ise bir yandan olumsuz hava koşulları diğer yandan çalıştıkları ortamın getirdiği zorlukla mücadele ediyor. O meslek grubunda olanlardan başında ise fırıncılar geliyor. Kentte fırınlarda çalışan işçiler, kızgın ateşin neden olduğu sıcağa rağmen çalışmaya devam ediyor. Sık sık mola vermek zorunda kalan işçiler, üzerilerine döktükleri suyla serinlemeye çalışıyor.

Siverek ilçesinde fırıncılık yapan İrfan Alp, sıcağa mesleği gereği alışık olduğunu ancak oruç nedeniyle zaman zaman bitkin düştüğünü söyledi.

Allah'ın orucu hafifletici kıldığına inandığını vurgulayan Alp, "Ramazan ayında zor oluyor ama mecbur çalışıyoruz, Allah bize yardım ediyor" dedi.

Demircilik yapan Şevket Baran da yaklaşık 600 dereceye ulaşan sıcaklığın karşısında mesleğini yapmaya çalıştığını belirtti.

Haber Ara