Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Pakistan'daki universiteye saldiri

Pakistan'daki universiteye saldiri

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-20 23:31:39

Pakistan'daki universiteye saldiri
" ABD, Pakistan'ın Hayber Pahtunhva eyaletinin Çaharsada şehrindeki Baça Han Üniversitesine düzenlenen terör saldırısını kınadı.

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, saldırıda hayatını kaybeden kurbanların ailelerine başsağlığı dilendi.

"ABD bugün Çaharsada'da Baça Han Üniversitesine yapılan saldırıyı güçlü şekilde kınıyor" ifadesi kullanılan açıklamada, saldırılarda özellikle eğitim kurumları seçilerek Pakistan'ın gelecek nesillerinin hedef alındığına dikkat çekildi.

Açıklamada güvenli, istikralı ve müreffeh bir Pakistan'ın inşa edilmesinde Pakistan hükümeti ve halkının yanında yer aldığı belirtilen ABD'nin, terörle mücadelede de Pakistan'ın yanında bulunmayı sürdüreceği ifade edildi.

Sabah saatlerinde yapılan saldırıda 25'ten fazla kişinin hayatını kaybettiği ve 60'ın üzerinde kişinin yaralandığı bildirilmişti.

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, yarın ülke genelinde bir günlük yas ilan edileceğini duyurmuştu. Yas süresince ülke içindeki ve dışındaki tüm resmi kurumlarda bayrakların yarıya indirileceği belirtilmişti.


Haber Ara