Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Ozgur Bugun gazetesinin 'marka' davasi

Ozgur Bugun gazetesinin 'marka' davasi

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-25 15:21:07

Ozgur Bugun gazetesinin 'marka' davasi
Koza İpek Medya Grubu kayyumlarının şikayeti üzerine Özgür Bugün gazetesinin basımından sorumlu 3 kişinin "marka hakkına tecavüz" suçundan yargılanmalarına başlandı.

Bakırköy 1. Fikri ve Sinai Haklar Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Sedat Kızıltunç ile tarafların avukatları katıldı.

Sanık Sedat Kızıltunç, arama yapılan matbaanın yetkili direktörü olduğunu, söz konusu gazete basımının 5681 sayılı kanuna uygun ve yasal olarak yapıldığını söyledi.

Kızıltunç, 2 nüshanın Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosuna ve İstanbul Valiliğine teslim edildiğini ifade ederek, "Marka ihlaline dair bir uyarı ve talep gelmemiştir. Matbaa olarak marka ihlali olarak yasal sorumluluğumuz bulunmamaktadır. Suçlamayı kabul etmiyorum" dedi.

Şikayetçi avukatı Hakan Yavuz da sanığın savunmasını kabul etmediğini belirterek, şikayetçi olduklarını ve sorumluların cezalandırılmasını istedi.

Hakim Fatma Solun Dolunay, duruşmaya gelmeyen sanıklar Mehmet Yılmaz ve Nevzat Güner hakkında zorla getirilme kararı çıkartılmasına ve dosyanın bilirkişiye gönderilmesine karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, liderliğini Fetullah Gülen'in yaptığı "FETÖ/PDY terör örgütünün yöneticisi olmak" suçundan şüpheli Hamdi Akın İpek'in yöneticisi ve ortağı olduğu şirketlerin yetkilerinin tümüyle devredildiği, kayyumlar atandığı hatırlatılıyor.

Yeni yönetim kurulunun, Özgür Bugün ve Özgür Millet gazetelerinin, kayyum yönetimindeki Bugün ve Millet gazetelerinin marka haklarını ihlal ettikleri gerekçesiyle şikayetçi oldukları belirtilen iddianamede, bunun üzerine, Bakırköy 3. Sulh Ceza Hakimliğinin, marka ihlali nedeniyle gazetelerin basım yerinden 3'er nüsha alınması kararı verdiği anlatılıyor.

İddianamede, bunun üzerine, 11 Kasım'da Feza Gazetecilik AŞ'nin tesislerinde yapılan aramada, farklı tarihli 9 Özgür Bugün gazetesine el konulduğu ve sorumluların Özgür Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yılmaz, İmtiyaz Sahibi ve Sorumlu Müdürü olan aynı zamanda Feza Gazetecilik AŞ'nin Genel Müdür Yardımcısı Nevzat Güner ile Feza Gazetecilik AŞ Baskı Direktörü Sedat Kızıltunç olarak tespit edildiği kaydediliyor.

İddianamede, sanıklar Mehmet Yılmaz, Nevzat Güner ve Sedat Kızıltunç'un "marka hakkına tecavüz" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.

Haber Ara