Dolar

32,3695

Euro

34,7047

Altın

2.392,96

Bist

10.164,63

Ordu'da kuyumcu dükkanındakilerin rehin alınması

Ordu'da kuyumcu dükkanındakilerin rehin alınması

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-05 22:25:26

Ordu'da kuyumcu dükkanındakilerin rehin alınması
Ordu'nun Fatsa ilçesinde kuyumcu dükkanına giren silahlı ve yüzleri maskeli 2 kişi tarafından rehin alınan Murat Gül ile Durmuş Güngör'ün hastanedeki tedavileri devam ediyor.

Sağlık durumu iyi olduğu gözlenen Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şüphelilerin başına 1 saat boyunca silah dayadığını anlattı.

Şüphelilerin sürekli kendisine "seni öldüreceğim" dediğini ileri süren Güngör, "Ben de 'din adamıyım. Burada 40 sene görev yaptım. Canı veren de alan da Allah. Öldüreceksen öldür' dedim. Ondan sonra benim ellerimi çözdü. Beni tuvalete çıkarmıyordu. Daha sonra ikna oldular ve tuvalete gidebildim" ifadesini kullandı.

Güngör, şüphelilerin panik yapmadığını ve sakin bir şekilde polislerle pazarlık yaptığını da belirterek, "Şüpheliler panik yapmadılar. Gayet sakindiler. Polislerden sürekli yolu açmalarını istiyorlardı. Bizimle birlikte kaçmak istiyorlardı. Yalnız hasta olduğumu görünce beni serbest bıraktılar" diye konuştu.

Şüphelilerin elinden kaçarken karnından yaralanan Murat Gül ise ameliyata alındı.

Sağlık durumu iyi olduğu öğrenilen Gül, ameliyatın ardından servise çıkartıldı.

Öte yandan rehinelerden Beytullah Gül de hastanedeki kontrollerin ardından ifadesi alınmak üzere ilçe emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Fatsa'da girdikleri kuyumcu dükkanındakileri rehin alan 2 kişi, Ordu Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan ikna çalışma neticesinde rehineleri bıraktıktan sonra teslim olmuştu. Gözaltına alınan 2 şüpheli, emniyet müdürlüğüne götürülmüştü.

Haber Ara