Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Odeabank'ın aktiflerinde yüzde 28'lik artış

Odeabank'ın aktiflerinde yüzde 28'lik artış

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-11 16:04:56

Odeabank'ın aktiflerinde yüzde 28'lik artış
Lübnan merkezli Bank Audi'nin Türkiye'deki iştiraki Odeabank, 3.çeyrek itibarıyla geçen yılın son dönemine göre aktiflerini yüzde 28, mevduatlarını yüzde 24, kredilerini ise yüzde 21 artırdı.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Türk bankacılık sektörünün genç oyuncularından Odeabank, yılın 3. çeyreği itibariyle geçen yılın son dönemine göre, aktiflerini yüzde 28 artırarak 32,8 milyar TL'ye yükseltti.

Aynı dönemde mevduatlarını yüzde 24 artırarak 26,2 milyar TL'ye çıkartan Odeabank, bu dönemde kullandırdığı kredilerde de yüzde 21'lik artış kaydederek toplamda 21,9 milyar liralık kredi hacmine ulaştı. Odeabank, yılın 9 aylık dönemini 36,7 milyon TL net kar ile tamamladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Odeabank Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Hüseyin Özkaya, şunları kaydetti:

"Hem yurt içindeki hem de yurt dışındaki ekonomik belirsizliklere rağmen ana performans göstergelerimizde elde ettiğimiz büyüme bizi mutlu ediyor. Özellikle mevduat ve kredilerde sektörün üzerinde bir büyüme performansı ortaya koymamız, ekonomimize sağladığımız katkıyı göstermesi bakımından dikkat çekici. Bu yılın kalan döneminde de müşterilerimize desteğimizi artırmayı ve performans göstergelerimizi daha da iyileştirmeyi hedefliyoruz.

Yılın 3. çeyreğinde Türk bankacılık sektöründe toplam krediler 2. çeyreğe göre yüzde 5,2 artışla 1,44 trilyon TL'ye, mevduatlar ise yüzde 7,6 artışla 1,26 trilyon TL'ye yükseldi. Zorlu finansal koşullarda müşterilerimize daha fazla destek olabilmek için bu dönemde Odeabank olarak sektörün üzerinde büyürken, kazanımlarımızı korumak ve karlılık göstergelerimizi iyileştirmek amacıyla etkin risk yönetimi ilkemizi de koruduk. Bununla birlikte 3 yıl önce Türkiye'de 15 yıl aradan sonra sıfırdan kurulan ilk banka olarak, rekabetçi avantajlarımızı iyi kullanarak özel bankalar arasında mevduatlarda 8., toplam aktiflerde ise 10. büyük banka haline gelmeyi başardık."

-"Dış talepte ılımlı bir toparlanma başladı"

Özkaya, gerek küresel ekonomide devam eden büyüme endişeleri gerekse de yurt içindeki piyasa değişkenliği nedeniyle Türk finansal varlıklarının 3. çeyrekte zayıf bir dönem geçirdiğini dile getirdi. Yılın 2. yarısında öncü verilerden hareketle büyümenin bir miktar hız kestiğini belirten Özkaya, şu ifadeleri kullandı:

"Bu yavaşlama daha çok yurt içi belirsizliklerin ve finansal sıkışıklığın etkisiyle iç talepten kaynaklanırken dış talepte ılımlı bir toparlanmanın başladığını söyleyebiliriz.

Avro Bölgesi ekonomileri başta olmak üzere dünya büyümesinin toparlanmasıyla Türkiye ekonomisinin de gelecek yıl ile birlikte yeniden ivme kazanacağını tahmin ediyoruz. Bu çerçevede ekonomimizin 2015 yılını yüzde 3 civarında bir büyüme ile tamamladıktan sonra 2016'da potansiyeline daha yakın büyüyebileceğini düşünüyoruz."

Türkiye'nin, ilave yapısal reformlarla büyüme performansını artırarak 2016'dan itibaren enflasyonu dizginleyebileceğini ifade eden Özkaya, "TL'nin yılın kalan döneminde daha istikrarlı bir seyir izleyeceğini düşünsek de enflasyonda 2015 yılının hedefin üzerinde tamamlanacağını, 2016'da ise hedefle uyumlu bir patikaya girileceğini tahmin ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Haber Ara