Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Nepal'deki deprem

Nepal'deki deprem

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-18 11:06:21

Nepal'deki deprem
Tür Kızılayının da aralarında bulunduğu yardım kuruluşları, depremde evlerini kaybeden ve yeni bir deprem korkusu nedeniyle dışarıda kalan Katmandulular için Dargon bölgesinde çadırkent kurdu. Depremde hayatta kalanlar, çadırkentlerde zor koşullar altında hayata tutunmaya çalışıyor.

Ülkede, 25 Nisan'da 7.8, 12 Mayıs'ta da 7.3 şiddetindeki depremler nedeniyle evlerini kaybeden halk, Nepal devletinin depremzedelere yönelik bir an önce çalışma başlatmasını bekliyor.

Yeme, içme ve hijyen konusundaki sıkıntıların en üst noktada olduğu çadırkentlerdeki olumsuzluklardan en fazla yaşlılar ve çocuklar etkileniyor.

Yardım kuruluşlarının depremzedelere yönelik yardımları devam ederken, moral ve motivasyon için de çadırlara ziyaretler gerçekleştiriliyor.

Türk Kızılayı da ziyaret ettiği çadırkentte çocukların yoğun ilgisiyle karşılandı. Çocuklarla futbol oynayan Kızılay ekibi, yaşlılarla sohbet ederek sorunlarını dinledi.

Türk Kızılayı Nepal Delagasyon Başkanı Mücahit Salih Duran, deprem nedeniyle barınma sıkıntısı çeken ailelere çadır için branda dağıtımı yaptıklarını, 4 bini aşkın brandanın ihtiyaç sahiplerine verildiğini söyledi.

Duran, çadırkentlere giderek depremzedelerle sohbet ettiklerini ve onlara destek olmaya çalıştıklarını da ifade etti.

Haber Ara